2018.06.24
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2017. július 24.
Az Oltalom most mozgó fertőtlenítő fürdő-állomás felállítását tervezi adományokból
Jelenleg egyetlen, a hajléktalanok számára mindennap elérhető fertőtlenítőállomás működik a fővárosban: az Oltalom Karitatív Egyesületé, közli a HírTV.


A tisztiorvosi szolgálat öt éve megszüntette a fertőtlenítő fürdőjét. Az állomást néhány évvel később a Máltai Szeretetszolgálat nyitotta újra. Költözés miatt a fürdő nemrég bezárt. Így jelenleg egyetlen, a hajléktalanok számára mindennap elérhető fertőtlenítőállomás működik a fővárosban: az Oltalom Karitatív Egyesületé, derül ki a HírTV beszámolójából. Néhány hete az ÁNTSZ is ide küldött egy élősködőkkel fertőzött ügyvédet. Az egyesület elnöke azt mondja: bár állami feladatot látnak el, ehhez egy fillér állami támogatást sem kapnak.

„Az egyházi státuszunk megvonása miatt elveszik a kiegészítő támogatást, ami miatt pedig gyakorlatilag lehetetlen fenntartani. A pályázatokon rendre nem nyerünk, mert ebbe is van az államnak beleszólása, marad a nagyvonalú és jólelkű embereknek a hozzájárulása” – nyilatkozta az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, Iványi Gábor.

A Menhely Alapítvány igazgatója is úgy látja: a fertőtlenítő fürdők fenntartása állami feladat.

„Azt lehet látni, hogy ez nemcsak a hajléktalanellátás problémája, hanem gyakorlatilag egy olyan állami feladat, ami az állampolgárok közegészségügyéhez hozzátartozik. És amíg nagyon sokan laknak nagyon szegény körülmények között, nagyon nehéz és szegény sorban, addig ugye a különböző fertőzöttségek fel-fel ütik a fejüket”
– mondta Aknai Zoltán.

Az Oltalom most mozgó fertőtlenítő fürdő állomás felállítását tervezi adományokból.