2019.02.23
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2010. április 13.
" Mostantól minden hónapban keresni fogom a kék szemű, tiszta tekintetű bácsit a Deák téren. "
Kedves Kertész Anna, Pálfi Anna és Tamás Zsuzsa!

Mindenekelőtt egy gratulációval szeretném kezdeni: hosszú hónapok (talán mondhatom, hogy legalább másfél éve) figyelem az utcán a Csillagszálló feliratú kis standokat és a mellettük álló árusokat, de sosem merészkedtem még oda, hogy megkérdezzem, miről is van szó, mit kínálnak a járókelőknek.

 Az új év első és eddigi legnagyobb élménye az volt, hogy egyszer, amikor éppen nem voltam rohanásban, az egyik árus a Deák téri aluljáróban kedves (és nem a sok utcai árusnál megszokhatott követelőző) hangon rám köszönt, és megkérdezte, nem lennék-e kíváncsi az újságra, amit árult. Az voltam (már másfél éve :)). Elmondta, hogy ez egy hajléktalanokat segítő utcalap, melynek megvásárolásával őket támogatom, havonta jelenik meg, és már három éve van jelen. Én meggyóntam, hogy már régóta nézegetem, de sosem szántam még el magam arra, hogy megismerjem, mi az, de most szíves örömest ki is használnám a lehetőséget. Megtörtént az adás-vétel, a kedves, kék szemű, tiszta tekintetű bácsi megköszönte, jó olvasás-élményt kívánt hozzá, és úgy váltunk el, hogy ha tetszik, a következő számot is fogja a Deákon árulni. Ha meg nem, akkor mondjam el, mi nem tetszett benne.

Eddig lenne a történet, ha a Csillagszálló egy hajléktalan lap lenne a többi közül. De nem az. Tiszta szívemből gratulálok az igényes írásokhoz, és ahhoz, hogy mennyire jó érzés kézbe venni ezt a lapot. Számomra hatalmas tanulság ez, nem is nagyon tudom szavakba önteni. Az érték szó szerint az utcán "hever", és én másfél éve megyek el mellette gyávaságból, nyugtatom a lelkiismeretemet a kalapokba-poharakba-hegedűtokokba dobált aprópénzzel, és most kellett rádöbbennem arra, hogy bizony aranyat találtam ott, ahol végképp nem is számítottam rá. Köszönöm.

Mivel a dolog napok óta nem hagy nyugodni, így levelemet még megtoldanám: jelenleg film és videó szakon végzek, de a mesterképzést fotográfia szakon szeretném elvégezni. Jelenleg analóg fekete-fehér fényképezéssel foglalkozom. Nem tudom, hogy naiv gondolat-e vagy sem, de ha bármit is tudnék segíteni ezzel, akkor nagyon szívesen készítenék fényképeket az újságnak megadott témában, természetesen minden ellenszolgáltatás nélkül. Kérem, ha az ötlet érdemes arra, hogy fontolóra vegyék, tegyék meg.

Nagyon szeretnék valamivel hozzájárulni a laphoz amellett, hogy mostantól minden hónapban keresni fogom a kék szemű, tiszta tekintetű bácsit a Deák téren.

Üdvözlettel,
Molnár Júlia Dóra