2017.09.19
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2017. június 14.
A REWIND - Rehabilitation Way In New Direction című projekt nemzetközi zárókonferenciájáról
Az Oltalom Karitatív Egyesület partneri részvételével, a megvalósulás végső szakaszába érkező REWIND - Rehabilitation Way In New Direction című projekt nemzetközi zárókonferenciáját tartotta a portugál partner Barcelos-ban 2017. június 7-8-án a Mobility Friends civil szervezet telephelyén. Az olasz koordinációban, spanyol, osztrák, portugál, görög, román és magyar részvétellel kidolgozott, HOME/2014/JDRU/AG/DRUG/6629 számú projektet az EU JUSTICE programja finanszírozza. A projekt záró partnertalálkozóján és a konferencián az OKE-t Szalay András projekt menedzser és Zatykó Judit szociológus képviselték.
2017. május 30.
Meghívó koncertre
A Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium meghívója:
2017. május 17.
Kedves Egyesületi Tagtársunk, Barátunk!
Örömmel értesítünk, hogy az Oltalom Karitatív Egyesület évi rendes közgyűlését 2017. május 31-én (szerdán), 13 órakor tartjuk a WJLF (Budapest, Dankó u. 11.) Bruce Kline termében (nagyelőadójában). Amennyiben, a közgyűlés a fenti időpontban nem lenne határozatképes, úgy a második alkalmat még aznap (május 31-én) 14 órától tartjuk.
2017. május 09.
Arany János - 200 - Meghívó Bálint András színművész előadására
A Wesley János Főiskola Szociális Munka Szakjának szervezésében:
2017. május 01.
Interjú Iványi Gáborral
Az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt Strasbourg elkaszálta Magyarországot, 935 milliót kell fizetnie az államnak az Iványi Gábor lelkész vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Iványi szerint a miniszterelnök egy olyan irányba ment el, amit korábban megvetett, ha pedig egy megkergült ember azt kiabálja, hogy állítsuk meg Brüsszelt, akkor egy egyháznak kötelessége szólni. A 24.hu interjúja:
Legfrissebb híreink
2017. szeptember 14.
A "Lampedusa Berlin Travel Journal" című projekt negyedik állomásáról
Az Oltalom Karitatív Egyesület partneri részvételével az olasz ForTeS koordinálásával zajló "Lampedusa Berlin Travel Journal" című projekt negyedik állomásához érkezett.
2017. szeptember 14.
Támogatásukat ezúton is köszönjük!
A napokban kaptuk meg a Hankook Hungary értesítő levelét, hogy az Oltalom Karitatív Egyesület részére 2017-ben egy garnitúra négyévszakos autógumit adományoznak, segítve ezzel biztonságos közlekedésünket és szociális segítő munkánkat. Támogatásukat ezúton is köszönjük!
2017. szeptember 06.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat
Balatoni Péter zongorahangversenye: 2017. szeptember 25. (hétfő) 19.00 óra
2017. szeptember 02.
EGY HAJÓBAN EVEZÜNK - Vallásközi Beharangozó Fesztivál
A Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesülete egy különleges Vallásközi Fesztiválra hívja meg Önt, ahol a három monoteista vallás (zsidó, muszlim, keresztény) kulturális és gasztronómiai bemutatkozására kerül sor egy hangulatos, kötetlen együttlét keretében. Célunk egymás megismerése, a másságban rejlő értékek felfedezése és az, hogy elsajátítsuk a “találkozás kultúráját”, ami azért nagyon értékes, mert tele van nem várt meglepetésekkel. Időpont: 2017. szeptember 17. (15.00-20.00) Helyszín: Lágymányosi Ökumenikus Központ (1117 Budapest, Magyar tudósok krt. 3.)