2017.05.26
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2017. február 26.
Nem adja fel az Oltalom
A HírHarminc tudósítása Iványi Gábor januári sajtótájékoztatójáról: "...elhangzott, hogy változatlanul fenyegetett helyzetben van az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület, illetve a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), de nem adják fel..."
2017. február 23.
Hangversenyi meghívó
Megbékélés Háza Hangversenysorozat 2017. február 25. szombat 18:00 óra
2017. február 21.
Új közösségi oldalon a MET
Tisztelt Barátaink, Támogatóink, Ismerőseink! A MET új Facebook-oldalon érhető el. Tartsanak velünk ezen az oldalon is!
2017. február 11.
Wesley-örökség
Beszélgetés a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkészével:
2017. február 10.
20 esztendeje hunyt el Solt Ottilia
Életpályájának vezérmotívumai közé tartozott: a hajléktalanok helyzetével foglalkozó kutatás, az empirikus szociológia, a Wesley János Főiskola szociális munkás szakának beindítása és szellemi arculatának megformálásával új intézményes keret teremtése a SZETA hagyományainak folytatásához, publicisztikájával pedig mindig ki- és elmondta véleményét a közügyek állásáról. Solt Ottiliára emlékezünk Dósa Mariann, Kőszeg Ferenc, Iványi Gábor írásaival, valamint a Wesley Stúdió felvételével:
Legfrissebb híreink
2017. május 17.
Kedves Egyesületi Tagtársunk, Barátunk!
Örömmel értesítünk, hogy az Oltalom Karitatív Egyesület évi rendes közgyűlését 2017. május 31-én (szerdán), 13 órakor tartjuk a WJLF (Budapest, Dankó u. 11.) Bruce Kline termében (nagyelőadójában). Amennyiben, a közgyűlés a fenti időpontban nem lenne határozatképes, úgy a második alkalmat még aznap (május 31-én) 14 órától tartjuk.
2017. május 09.
Arany János - 200 - Meghívó Bálint András színművész előadására
A Wesley János Főiskola Szociális Munka Szakjának szervezésében:
2017. május 01.
Interjú Iványi Gáborral
Az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt Strasbourg elkaszálta Magyarországot, 935 milliót kell fizetnie az államnak az Iványi Gábor lelkész vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Iványi szerint a miniszterelnök egy olyan irányba ment el, amit korábban megvetett, ha pedig egy megkergült ember azt kiabálja, hogy állítsuk meg Brüsszelt, akkor egy egyháznak kötelessége szólni. A 24.hu interjúja:
2017. április 30.
"Ez nem bánatpénz"
Hárommillió eurós (mintegy 935 millió forintos) kártérítést és 2250 euró perköltséget ítélt meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) az új magyar egyházjogi törvénnyel kapcsolatban korábban megállapított jogsértések miatt.