2018.11.12
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. november 06.
Felnőtt szakápolót keres az Oltalom Kórház
Az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalan kórháza felnőtt szakápolói végzettséggel rendelkező munkatársat keres váltott műszakra.
2007. október 25.
Aratási hálaadó ünnepi istentisztelet a Nappali Melegedőben
Október 28-án 15 órakor aratási hálaadó ünnepi istentiszteletet tartunk az egyesület Nappali Melegedőjében, a Dankó utca 9-ben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
2007. október 11.
Oltalom Októberi Napok
Hajléktalanjaink és támogatóink tiszteletére 5 napos rendezvényt szervezünk 2007. október 24. és 28. között a VIII. ker. Dankó u. 9-15-ben, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az Oltalom Októberi Napok programsorozat felkért védnöke Kepes András, aki személyesen is figyelemmel kíséri az eseményeket.
2007. október 11.
Egyéves születésnapját ünnepli a Csillagszálló kulturális utcalap
Az elmúlt esztendőt szülinapi bulival egybekötött lapszámbemutató esttel zárják a Csillagszálló szerkesztői. Mivel a jubileumi szám témája a zene, nem véletlen, hogy október 17-én, 20.00 órakor, a Gödör Klubban zenével ünneplik a lapot. A program ingyenes, mindenkinek ott a helye, aki szereti a minőségi irodalmat és a jó zenét.
2007. szeptember 21.
Holland látogatók az Oltalomban
Kelet-európai körútja során a Hulp Oost Europa (Segítsd Kelet-Európát) nevű holland szervezet öt tagja tett látogatást egyesületünkben szeptember 19-én. A HOE már több ízben, többféle módon támogatta munkánkat.
Legfrissebb híreink
2018. november 09.
Bródy János, Erdős Virág, Röhrig Géza és Závada Pál is fellép, hogy segítsen a hajléktalanoknak
Az idén Jószolgálat-díjat nyert Oltalom Karitatív Egyesület adománygyűjtő estet rendez jövő csütörtökön este az Átriumban. Az esten Bánfalvi Eszter, Bródy János, Erdős Virág, Gergye Krisztián, Hámori Gabriella, Röhrig Géza, Závada Pál, Závada Péter ad műsort, de videón bejelentkezik Presser Gábor és Parti Nagy Lajos is. Zenél a Hanem zenekar.
2018. november 03.
Együtt könnyebb – Idén is adománygyűjtő estet szervez az Oltalom és az Átrium
2018. november 15-én este fél 8-tól ismét adománygyűjtő estet szervez az Oltalom Karitatív Egyesület. A jótékonysági estnek immár hagyományosan az Átrium ad otthont, ahol neves fellépők, Bánfalvi Eszter, Bródy János, Erdős Virág, Gergye Krisztián, Hámori Gabriella, Röhrig Géza, Závada Pál, Závada Péter adnak műsort, de videón bejelentkezik Presser Gábor és Parti Nagy Lajos is.
2018. október 24.
Állásfoglalás hajléktalanügyben
Kedves Barátaink, Támogatóink! A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében a fedél nélküli embertársaink ügyében történt Alaptörvény-módosítással („hajléktalan törvény”) és annak végrehajtásával kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot tesszük.
2018. október 16.
INGYENES ULTRAHANG VIZSGÁLATOK BUDAPESTEN
avagy hogyan csökkenthetjük az egészségügyi várólistákat?