2019.02.23
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2008. január 03.
Jótékonysági koncert a hajléktalanokért
A Megbékélés Háza Hangversenysorozat idei első koncertjét hajléktalan embertársaink megsegítéséért szervezi. A január 28-án hétfőn, 19 órakor kezdődő programon fellép a Szená-Torok kamarakórus. A műsorban Szokolay, Halmos, Kodály, Eszterházy, Beethoven és Gounod művek szólalnak meg. A zene közös nyelvünk, mely összetart - a zene segítségével segítsünk hát azokon, akiket a többségi társadalom ki- és megvet(ett)...
2007. december 14.
Karácsonyi díszek, ajándékok készítése hétvégén
Karácsonyfa-díszek, szebbnél szebb ajándéktárgyak (képeslapok, dobozkák, csuhéfigurák stb.) készítésére várunk nemcsak gyerekeket, hanem szülőket és nagyszülőket is december 15-én, szombaton 10.00-től 13.00 óráig a Wesley János Lelkészképző Főiskola 13-as termébe! A kézműves-foglalkozást vezeti: Granasztói Szilvia és Frankfurter Márta.
2007. december 13.
A Csillagszálló karácsonya
A Csillagszálló decemberi számának témája „A gyerek”. Ezért a szerkesztők úgy gondolták, hogy a karácsonyt velük és értük ünneplik. Kérjük, tartson velük Ön is december 23-án 14 órától a Gödör Klubban.
2007. december 11.
Hajléktalan tanulók sikeres vizsgája
2007. december 13-án 11 órai kezdettel ünnepélyes keretek közt kapják meg bizonyítványukat a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola Oltalom tagozatos "hajléktalan tanulói", akik a kerettanterv követelményeinek megfelelően sikeres vizsgát tettek.
2007. december 11.
Szili Katalin ismét a hajléktalanszállón
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke idén is meglátogatja a Fűtött Utca hajléktalanjait karácsony alkalmából. Az esemény december 20-án 13 órakor kezdődik, melyen Balatoni Péter zongoraművész gondoskodik az ünnepi hangulatról.
Legfrissebb híreink
2019. február 21.
Kedves Támogatóink!
Tavaly az Oltalom rendelőjében több száz ultrahang vizsgálatot végeztünk el, hogy a betegeknek ne kelljen hónapokat várni. Ezt a projektünket most néhány kattintással támogathatják a SozialMarie közönségszavazásán február 27-ig!
2019. február 07.
"Beteg voltam, és meglátogattatok" – TÁMOGASD VALAKI GYÓGYULÁSÁT!
Biztosan sokan emlékeztek az Oltalom őszi ingyenes ultrahangvizsgálat akciójára: UH-vizsgálathoz jutott 500 olyan ember, akik régóta vártak és nehézséget okozott volna egy piaci áron elvégzett vizsgálat. Az Oltalom 500 vizsgálatot tudott saját forrásból fedezni, de a telefonszámra még most is jelentkeznek. A karácsony környéki általános odafordulás és adakozás hatására tartósan nem csökkent a szegénység, és nem rövidültek a várólisták sem. A segítségre most is nagy szükség van.
2019. február 05.
Köszönet az Expodomnak!
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számára nagy öröm, hogy karitatív, kulturális rendezvényei lebonyolítását a jövőben az Expodom által felajánlott, kiváló minőségű, kerti sátor segíti. Az Expodom cég a gyorsan összecsukható pavilon eladója.
2019. február 05.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat 2019. február 25. hétfő, 19.00 óra
A Wesley–Da Capo Művészeti Iskola tanárainak hangversenye