2018.11.19
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. február 01.
Az Oltalom Kórház orvost keres
Az Oltalom Karitatív Egyesület kórháza háziorvos vagy belgyógyász vagy sebész szakvizsgával rendelkező orvost keres nappali ill. ügyeleti időszakra azonnali munkakezdéssel.
2007. január 19.
„Segítsd az utca emberét!” – Konferencia
Az Oltalom Karitatív Egyesület „Segítsd az utca emberét” címmel nyilvános konferenciát tartott a hajléktalanság kezelésének eszközeiről.
2007. január 19.
Adomány Hollandiából
Karácsony előtt egy kamionnyi adomány érkezett az Oltalom Karitatív Egyesülethez Pieter Bunschoten segítségének (Hulp Oost Europa, Hollandia) köszönhetően.
2007. január 19.
Karácsonyi adomány a rászorulóknak
Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 600 csomagot juttatott el a rászorulóknak karácsonykor, ennek több mint felét a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészein és gyülekezeti tagjain keresztül…
2007. január 18.
"Jogvédelmi ismeretek" tanfolyam a Wesley-n
A Wesley János Lelkészképző Főiskola Jogvédelmi ismeretek címmel tanfolyamot szervez, mely komplex felkészülést biztosít a jogvédelem területén képviselői feladatokat vállalók, valamint az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén szolgáltatást nyújtók részére. A tanfolyam nyitott, az általános továbbképzés célját is szolgálja.
Legfrissebb híreink
2018. november 09.
Bródy János, Erdős Virág, Röhrig Géza és Závada Pál is fellép, hogy segítsen a hajléktalanoknak
Az idén Jószolgálat-díjat nyert Oltalom Karitatív Egyesület adománygyűjtő estet rendez jövő csütörtökön este az Átriumban. Az esten Bánfalvi Eszter, Bródy János, Erdős Virág, Gergye Krisztián, Hámori Gabriella, Röhrig Géza, Závada Pál, Závada Péter ad műsort, de videón bejelentkezik Presser Gábor és Parti Nagy Lajos is. Zenél a Hanem zenekar.
2018. november 03.
Együtt könnyebb – Idén is adománygyűjtő estet szervez az Oltalom és az Átrium
2018. november 15-én este fél 8-tól ismét adománygyűjtő estet szervez az Oltalom Karitatív Egyesület. A jótékonysági estnek immár hagyományosan az Átrium ad otthont, ahol neves fellépők, Bánfalvi Eszter, Bródy János, Erdős Virág, Gergye Krisztián, Hámori Gabriella, Röhrig Géza, Závada Pál, Závada Péter adnak műsort, de videón bejelentkezik Presser Gábor és Parti Nagy Lajos is.
2018. október 24.
Állásfoglalás hajléktalanügyben
Kedves Barátaink, Támogatóink! A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nevében a fedél nélküli embertársaink ügyében történt Alaptörvény-módosítással („hajléktalan törvény”) és annak végrehajtásával kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot tesszük.
2018. október 16.
INGYENES ULTRAHANG VIZSGÁLATOK BUDAPESTEN
avagy hogyan csökkenthetjük az egészségügyi várólistákat?