2018.09.20
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2006. október 19.
Csillagszálló – sajtótájékoztató
2006. október 9-én a Kálvin téri aluljáró rendkívüli sajtótájékoztató színtere volt: az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványa, a Csillagszálló kulturális utcalap megjelenése alkalmából a Cha-Cha-Cha kávézóban, hagymás-zsíros kenyér mellett gyűltek össze a folyóirat szerkesztői, szerzői, a terjesztők, a médiumok képviselői, és az érdeklődők.
2006. október 11.
Csillagszálló - kulturális utcalap a hajléktalanokért
A Csillagszálló az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványa, melynek létrehozásával az intézmény célja, hogy egy újabb vonatkozásban segítsen a hajléktalanokon. Az újság árusítása nem pusztán munkalehetőséget biztosít számukra, hanem alkalmat a kapcsolatfelvételre és önmaguk elfogadtatására. A lap terjesztői – a „csillagszálló” lakói – valódi értékkel ajándékozzák meg az olvasókat.
2006. szeptember 27.
Magyarország hajléktalan futballválogatottja hazaérkezett első világbajnokságáról
Az Oltalom Karitatív Egyesület Sportegyesületének futballcsapata, a Magyar Hajléktalan Labdarúgó Válogatott 8 játékosa egyedülálló lehetőséget kapott arra, hogy országát képviselje a dél-afrikai hajléktalan világkupán. A magyar csapat a 36. helyig küzdötte fel magát a világversenyen.
2006. szeptember 20.
Segítsd az utca emberét!
Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Wesley János Lelkészképző Főiskola közös szervezésben továbbképzési programot indított a hajléktalan ellátó intézményekben dolgozók részére. A képzési program az „ÉRTÉKÜNK AZ EMBER, a HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM” keretében, az EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP támogatásából valósul meg. A program címe: „Segítsd az utca emberét”.
2006. szeptember 09.
Az Oltalom Karitatív Egyesület által támogatott izraeli gyerekek visszatértek hazájukba
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület meghívására 2006. augusztus. 16-augusztus 31-e között hazánkba látogatott az izraeli háború sújtotta területről 17 gyermek két pedagógus kísérőjükkel.
Legfrissebb híreink
2018. szeptember 04.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat
2018. szeptember 24. hétfő 19.00 óra: Fellegi Ádám Beethoven-estje
2018. szeptember 04.
"Társadalmi nemek" és a testvértudományok – konferenciafelhívás
Iványi Gábor felhívása "Társadalmi nemek" konferenciára:
2018. augusztus 30.
Iványi Gábor tájékoztatása támogatóinknak
Kedves Barátaink, Testvéreink, Támogatóink! Hálásan köszönöm mindazok támogatását, akik anyagiakkal, természetbeni adományokkal vagy aláírásukkal támogatták a menekültek ügyében indított akciónkat.
2018. augusztus 21.
Pótfelvételi eljárás szakirányú továbbképzési szakokon a Wesley János Főiskolán!