2019.02.23
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. június 01.
Álláshirdetés
Az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalan kórháza felnőtt szakápolói végzettséggel rendelkező munkatársat keres váltott műszakra.
2007. május 18.
Szakmai tanulmányút Franciaországban
Május 6. és 13. között franciaországi szakmai tanulmányúton vettek részt kollégáink. Az idősellátás képviseletében budaörsi otthonunk vezetője, Borsányi Katalin, a hajléktalan ellátás részéről pedig az idén az Oltalom Karitatív Egyesülettől egyházunkhoz került Fűtött Utca vezetője, Farkas Barnabás utazott ki.
2007. május 17.
"Hajléktalanokkal a szebb környezetért" fotókiállítás
2007. május 25-étől tekinthető meg a Wesley János Lelkészképző Főiskolán Alberti Zsolt munkáiból létrehozott fotókiállítás. A megnyitón a főiskola hajléktalanokat is vendégül lát.
2007. május 10.
Oltalom-hétvége Hejcén
Idén is együtt kirándultak az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai és hozzátartozóik mintegy százan Hejcén, április végén.
2007. május 08.
Holland látogatók az Oltalomban
2007. május 2-án mintegy ötven vendéget fogadtunk a Dankó utcában. A csoport tagjai különböző holland gyülekezetből érkeztek...
Legfrissebb híreink
2019. február 21.
Kedves Támogatóink!
Tavaly az Oltalom rendelőjében több száz ultrahang vizsgálatot végeztünk el, hogy a betegeknek ne kelljen hónapokat várni. Ezt a projektünket most néhány kattintással támogathatják a SozialMarie közönségszavazásán február 27-ig!
2019. február 07.
"Beteg voltam, és meglátogattatok" – TÁMOGASD VALAKI GYÓGYULÁSÁT!
Biztosan sokan emlékeztek az Oltalom őszi ingyenes ultrahangvizsgálat akciójára: UH-vizsgálathoz jutott 500 olyan ember, akik régóta vártak és nehézséget okozott volna egy piaci áron elvégzett vizsgálat. Az Oltalom 500 vizsgálatot tudott saját forrásból fedezni, de a telefonszámra még most is jelentkeznek. A karácsony környéki általános odafordulás és adakozás hatására tartósan nem csökkent a szegénység, és nem rövidültek a várólisták sem. A segítségre most is nagy szükség van.
2019. február 05.
Köszönet az Expodomnak!
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számára nagy öröm, hogy karitatív, kulturális rendezvényei lebonyolítását a jövőben az Expodom által felajánlott, kiváló minőségű, kerti sátor segíti. Az Expodom cég a gyorsan összecsukható pavilon eladója.
2019. február 05.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat 2019. február 25. hétfő, 19.00 óra
A Wesley–Da Capo Művészeti Iskola tanárainak hangversenye