2018.10.19
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2006. október 11.
Csillagszálló - kulturális utcalap a hajléktalanokért
A Csillagszálló az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványa, melynek létrehozásával az intézmény célja, hogy egy újabb vonatkozásban segítsen a hajléktalanokon. Az újság árusítása nem pusztán munkalehetőséget biztosít számukra, hanem alkalmat a kapcsolatfelvételre és önmaguk elfogadtatására. A lap terjesztői – a „csillagszálló” lakói – valódi értékkel ajándékozzák meg az olvasókat.
2006. szeptember 27.
Magyarország hajléktalan futballválogatottja hazaérkezett első világbajnokságáról
Az Oltalom Karitatív Egyesület Sportegyesületének futballcsapata, a Magyar Hajléktalan Labdarúgó Válogatott 8 játékosa egyedülálló lehetőséget kapott arra, hogy országát képviselje a dél-afrikai hajléktalan világkupán. A magyar csapat a 36. helyig küzdötte fel magát a világversenyen.
2006. szeptember 20.
Segítsd az utca emberét!
Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Wesley János Lelkészképző Főiskola közös szervezésben továbbképzési programot indított a hajléktalan ellátó intézményekben dolgozók részére. A képzési program az „ÉRTÉKÜNK AZ EMBER, a HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM” keretében, az EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP támogatásából valósul meg. A program címe: „Segítsd az utca emberét”.
2006. szeptember 09.
Az Oltalom Karitatív Egyesület által támogatott izraeli gyerekek visszatértek hazájukba
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület meghívására 2006. augusztus. 16-augusztus 31-e között hazánkba látogatott az izraeli háború sújtotta területről 17 gyermek két pedagógus kísérőjükkel.
2006. augusztus 24.
Észak-izraeli gyerekeket támogat az Oltalom Karitatív Egyesület
Izrael melletti szolidaritása és nagyrabecsülése kifejezése céljából Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke Izraeli látogatása során felajánlotta, hogy 15, a háború által leginkább sújtott övezetben élő gyermeket kísérőikkel együtt augusztus végéig vendégül lát Magyarországon.
Legfrissebb híreink
2018. október 16.
INGYENES ULTRAHANG VIZSGÁLATOK BUDAPESTEN
avagy hogyan csökkenthetjük az egészségügyi várólistákat?
2018. október 14.
David Cornstein Nagykövet Úr látogatása
Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Cornstein Úr a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, illetve az Oltalom Karitatív Egyesület elnökével, Iványi Gáborral találkozott Dankó utcai intézmény-központunkban. A Nagykövet Úr tájékozódott közösségünk szociális és oktatási munkájáról, köszöntötte Wesley Főiskolánk hallgatóit, meglátogatta hajléktalanszállónkat és kórházunkat is.
2018. október 04.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat
Magda Dávid orgonaestje - 2018. október 29.
2018. október 04.
Az Oltalom Karitatív Egyesület gépkocsivezető munkatársat keres!