2018.12.10
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. január 19.
„Segítsd az utca emberét!” – Konferencia
Az Oltalom Karitatív Egyesület „Segítsd az utca emberét” címmel nyilvános konferenciát tartott a hajléktalanság kezelésének eszközeiről.
2007. január 19.
Adomány Hollandiából
Karácsony előtt egy kamionnyi adomány érkezett az Oltalom Karitatív Egyesülethez Pieter Bunschoten segítségének (Hulp Oost Europa, Hollandia) köszönhetően.
2007. január 19.
Karácsonyi adomány a rászorulóknak
Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 600 csomagot juttatott el a rászorulóknak karácsonykor, ennek több mint felét a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészein és gyülekezeti tagjain keresztül…
2007. január 18.
"Jogvédelmi ismeretek" tanfolyam a Wesley-n
A Wesley János Lelkészképző Főiskola Jogvédelmi ismeretek címmel tanfolyamot szervez, mely komplex felkészülést biztosít a jogvédelem területén képviselői feladatokat vállalók, valamint az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén szolgáltatást nyújtók részére. A tanfolyam nyitott, az általános továbbképzés célját is szolgálja.
2007. január 09.
Dr. Szili Katalin a hajléktalanok karácsonyán
Karácsony alkalmából Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke 2006. december 21-én 200 db ajándékcsomagot osztott szét az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanjai között.
Legfrissebb híreink
2018. december 09.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat - 2O18. december 17. (hétfő) 19.OO óra - Sárosi Dániel orgonaestje
A koncert ingyenes! Támogatók: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Oltalom Karitatív Egyesület, Wesley János Lelkészképző Főiskola
2018. december 07.
Iványi Gábor üzenete támogatóinknak!
„Ha a világosságban járunk..., közösségünk van egymással...” (1 Jn 1,7)
2018. december 05.
Karácsonyi ajándék- és élelmiszergyűjtés az Oltalomnak 2018. december 4-19. között!
Kedves Támogatóink! Közeledik a karácsony, és mi arra kérünk benneteket, segítsetek szebbé tenni az ünnepet az Oltalom intézményeiben!
2018. december 03.
Nézz be hozzánk! (11)
Kedves Látogató! Ismerd meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), valamint az Oltalom Karitatív Egyesület intézményeit és azok munkáját, az ott dolgozó kollegáink szemszögéből, akik mesélnek a kötődésükről, hivatásukról, és bepillantást engednek a személyes életükbe is.