2019.02.23
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. január 19.
„Segítsd az utca emberét!” – Konferencia
Az Oltalom Karitatív Egyesület „Segítsd az utca emberét” címmel nyilvános konferenciát tartott a hajléktalanság kezelésének eszközeiről.
2007. január 19.
Adomány Hollandiából
Karácsony előtt egy kamionnyi adomány érkezett az Oltalom Karitatív Egyesülethez Pieter Bunschoten segítségének (Hulp Oost Europa, Hollandia) köszönhetően.
2007. január 19.
Karácsonyi adomány a rászorulóknak
Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 600 csomagot juttatott el a rászorulóknak karácsonykor, ennek több mint felét a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészein és gyülekezeti tagjain keresztül…
2007. január 18.
"Jogvédelmi ismeretek" tanfolyam a Wesley-n
A Wesley János Lelkészképző Főiskola Jogvédelmi ismeretek címmel tanfolyamot szervez, mely komplex felkészülést biztosít a jogvédelem területén képviselői feladatokat vállalók, valamint az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén szolgáltatást nyújtók részére. A tanfolyam nyitott, az általános továbbképzés célját is szolgálja.
2007. január 09.
Dr. Szili Katalin a hajléktalanok karácsonyán
Karácsony alkalmából Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke 2006. december 21-én 200 db ajándékcsomagot osztott szét az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanjai között.
Legfrissebb híreink
2019. február 21.
Kedves Támogatóink!
Tavaly az Oltalom rendelőjében több száz ultrahang vizsgálatot végeztünk el, hogy a betegeknek ne kelljen hónapokat várni. Ezt a projektünket most néhány kattintással támogathatják a SozialMarie közönségszavazásán február 27-ig!
2019. február 07.
"Beteg voltam, és meglátogattatok" – TÁMOGASD VALAKI GYÓGYULÁSÁT!
Biztosan sokan emlékeztek az Oltalom őszi ingyenes ultrahangvizsgálat akciójára: UH-vizsgálathoz jutott 500 olyan ember, akik régóta vártak és nehézséget okozott volna egy piaci áron elvégzett vizsgálat. Az Oltalom 500 vizsgálatot tudott saját forrásból fedezni, de a telefonszámra még most is jelentkeznek. A karácsony környéki általános odafordulás és adakozás hatására tartósan nem csökkent a szegénység, és nem rövidültek a várólisták sem. A segítségre most is nagy szükség van.
2019. február 05.
Köszönet az Expodomnak!
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számára nagy öröm, hogy karitatív, kulturális rendezvényei lebonyolítását a jövőben az Expodom által felajánlott, kiváló minőségű, kerti sátor segíti. Az Expodom cég a gyorsan összecsukható pavilon eladója.
2019. február 05.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat 2019. február 25. hétfő, 19.00 óra
A Wesley–Da Capo Művészeti Iskola tanárainak hangversenye