2018.12.10
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2006. szeptember 27.
Magyarország hajléktalan futballválogatottja hazaérkezett első világbajnokságáról
Az Oltalom Karitatív Egyesület Sportegyesületének futballcsapata, a Magyar Hajléktalan Labdarúgó Válogatott 8 játékosa egyedülálló lehetőséget kapott arra, hogy országát képviselje a dél-afrikai hajléktalan világkupán. A magyar csapat a 36. helyig küzdötte fel magát a világversenyen.
2006. szeptember 20.
Segítsd az utca emberét!
Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Wesley János Lelkészképző Főiskola közös szervezésben továbbképzési programot indított a hajléktalan ellátó intézményekben dolgozók részére. A képzési program az „ÉRTÉKÜNK AZ EMBER, a HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM” keretében, az EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP támogatásából valósul meg. A program címe: „Segítsd az utca emberét”.
2006. szeptember 09.
Az Oltalom Karitatív Egyesület által támogatott izraeli gyerekek visszatértek hazájukba
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület meghívására 2006. augusztus. 16-augusztus 31-e között hazánkba látogatott az izraeli háború sújtotta területről 17 gyermek két pedagógus kísérőjükkel.
2006. augusztus 24.
Észak-izraeli gyerekeket támogat az Oltalom Karitatív Egyesület
Izrael melletti szolidaritása és nagyrabecsülése kifejezése céljából Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke Izraeli látogatása során felajánlotta, hogy 15, a háború által leginkább sújtott övezetben élő gyermeket kísérőikkel együtt augusztus végéig vendégül lát Magyarországon.
2006. július 26.
Szakmai tanulmányút Strasbourgban
Az "Európa ünnepe, Strasbourg 2006 május" alkalmából a Social Sans Frontières egyesület Strasbourg városának és az "Initiative France Hongrie" egyesület támogatásával kiállítást szervezett, amelyen 4 ország – Franciaország, Magyarország, Lengyelország és Románia -szociális intézményeinek ellátottjai által készített műalkotások kerültek bemutatásra, "Mi is Európa vagyunk!" címmel.
Legfrissebb híreink
2018. december 09.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat - 2O18. december 17. (hétfő) 19.OO óra - Sárosi Dániel orgonaestje
A koncert ingyenes! Támogatók: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Oltalom Karitatív Egyesület, Wesley János Lelkészképző Főiskola
2018. december 07.
Iványi Gábor üzenete támogatóinknak!
„Ha a világosságban járunk..., közösségünk van egymással...” (1 Jn 1,7)
2018. december 05.
Karácsonyi ajándék- és élelmiszergyűjtés az Oltalomnak 2018. december 4-19. között!
Kedves Támogatóink! Közeledik a karácsony, és mi arra kérünk benneteket, segítsetek szebbé tenni az ünnepet az Oltalom intézményeiben!
2018. december 03.
Nézz be hozzánk! (11)
Kedves Látogató! Ismerd meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), valamint az Oltalom Karitatív Egyesület intézményeit és azok munkáját, az ott dolgozó kollegáink szemszögéből, akik mesélnek a kötődésükről, hivatásukról, és bepillantást engednek a személyes életükbe is.