2019.02.23
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2006. szeptember 27.
Magyarország hajléktalan futballválogatottja hazaérkezett első világbajnokságáról
Az Oltalom Karitatív Egyesület Sportegyesületének futballcsapata, a Magyar Hajléktalan Labdarúgó Válogatott 8 játékosa egyedülálló lehetőséget kapott arra, hogy országát képviselje a dél-afrikai hajléktalan világkupán. A magyar csapat a 36. helyig küzdötte fel magát a világversenyen.
2006. szeptember 20.
Segítsd az utca emberét!
Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Wesley János Lelkészképző Főiskola közös szervezésben továbbképzési programot indított a hajléktalan ellátó intézményekben dolgozók részére. A képzési program az „ÉRTÉKÜNK AZ EMBER, a HUMÁNERŐFORRÁS-FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM” keretében, az EURÓPAI SZOCIÁLIS ALAP támogatásából valósul meg. A program címe: „Segítsd az utca emberét”.
2006. szeptember 09.
Az Oltalom Karitatív Egyesület által támogatott izraeli gyerekek visszatértek hazájukba
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület meghívására 2006. augusztus. 16-augusztus 31-e között hazánkba látogatott az izraeli háború sújtotta területről 17 gyermek két pedagógus kísérőjükkel.
2006. augusztus 24.
Észak-izraeli gyerekeket támogat az Oltalom Karitatív Egyesület
Izrael melletti szolidaritása és nagyrabecsülése kifejezése céljából Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke Izraeli látogatása során felajánlotta, hogy 15, a háború által leginkább sújtott övezetben élő gyermeket kísérőikkel együtt augusztus végéig vendégül lát Magyarországon.
2006. július 26.
Szakmai tanulmányút Strasbourgban
Az "Európa ünnepe, Strasbourg 2006 május" alkalmából a Social Sans Frontières egyesület Strasbourg városának és az "Initiative France Hongrie" egyesület támogatásával kiállítást szervezett, amelyen 4 ország – Franciaország, Magyarország, Lengyelország és Románia -szociális intézményeinek ellátottjai által készített műalkotások kerültek bemutatásra, "Mi is Európa vagyunk!" címmel.
Legfrissebb híreink
2019. február 21.
Kedves Támogatóink!
Tavaly az Oltalom rendelőjében több száz ultrahang vizsgálatot végeztünk el, hogy a betegeknek ne kelljen hónapokat várni. Ezt a projektünket most néhány kattintással támogathatják a SozialMarie közönségszavazásán február 27-ig!
2019. február 07.
"Beteg voltam, és meglátogattatok" – TÁMOGASD VALAKI GYÓGYULÁSÁT!
Biztosan sokan emlékeztek az Oltalom őszi ingyenes ultrahangvizsgálat akciójára: UH-vizsgálathoz jutott 500 olyan ember, akik régóta vártak és nehézséget okozott volna egy piaci áron elvégzett vizsgálat. Az Oltalom 500 vizsgálatot tudott saját forrásból fedezni, de a telefonszámra még most is jelentkeznek. A karácsony környéki általános odafordulás és adakozás hatására tartósan nem csökkent a szegénység, és nem rövidültek a várólisták sem. A segítségre most is nagy szükség van.
2019. február 05.
Köszönet az Expodomnak!
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség számára nagy öröm, hogy karitatív, kulturális rendezvényei lebonyolítását a jövőben az Expodom által felajánlott, kiváló minőségű, kerti sátor segíti. Az Expodom cég a gyorsan összecsukható pavilon eladója.
2019. február 05.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat 2019. február 25. hétfő, 19.00 óra
A Wesley–Da Capo Művészeti Iskola tanárainak hangversenye