Sztorik a Dankóból – Mária története

Mária Ukrajnából érkezett április elején. Kijevben, a bombázás alatt egy óvóhelyen töltött tíz nap során egyik fülére részlegesen elvesztette a hallását, ezt csak félve merte bevallani.

A több száz menekült között ő is teljes ellátást kapott nálunk; ételt, ruhákat, gyógyszert. De ami legalább ilyen fontos volt, hogy a kezdeti katatón állapotából munkatársaink segítségével sikerült kimozdítani: hosszas, békés üldögélések, csöndek után elkezdett először sírni, mesélni az otthoni életéről, a fiairól, akik harcolnak, a menyeiről az óvóhelyeken a kisunokákkal, a férjéről, aki a stroke-ja miatt nem tudott átjönni. A sok, közös könny felszáradtával aztán lassacskán megjelentek a bizalom első mosolyai is az arcán. Elkezdett nem csak a szeme csillogni, de körülötte a tér is: rend, tisztaság, otthonosság, amit természetes derűvel kezdett el megteremteni a szállásukon. Júniusban megerősödve ment haza a férjét ápolni. Júliusra az összes gyermekét, menyét és vejét, unokáit biztonságban tudhatta a Dankó utcai székhelyünkön. Mára mind dolgoznak, vidéki és budapesti szálláshelyeken élnek. Legkisebb unokája – harkivi menye első gyermeke – már itt születhet, biztonságban.

Segíts, hogy élelmiszert és meleget biztosíthassunk a rászorulóknak; segíts, hogy munkatársaink elvégezhessék a feladataikat! Támogatáshoz kattints az alábbi linkre:

________________________________________________________

Az Oltalom Karitatív Egyesület a Facebookon:

https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet