2019.04.21
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2019. február 07.
"Beteg voltam, és meglátogattatok" – TÁMOGASD VALAKI GYÓGYULÁSÁT!
Biztosan sokan emlékeztek az Oltalom őszi ingyenes ultrahangvizsgálat akciójára: UH-vizsgálathoz jutott 500 olyan ember, akik régóta vártak és nehézséget okozott volna egy piaci áron elvégzett vizsgálat. Az Oltalom 500 vizsgálatot tudott saját forrásból fedezni, de a telefonszámra még most is jelentkeznek. A karácsony környéki általános odafordulás és adakozás hatására tartósan nem csökkent a szegénység, és nem rövidültek a várólisták sem. A segítségre most is nagy szükség van.

"Az Oltalom Karitatív Egyesülettel konzultálva arra jutottunk, hogy gyűjtést szervezünk további UH-vizsgálatokhoz. Ezek önköltsége 8000 forint, ami túlnyomórészt az orvosok és az asszisztensek díja. Eddig nem kértünk pénzt tőletek, azt pályázati úton előteremtettük, most viszont a folytatásához szükség van a segítségetekre. Február végéig szeretnénk legalább további 60 ember vizsgálatára elegendő pénzt összegyűjteni - ez megközelítőleg félmillió forint, melynek a felét kifizetjük mi; a másik felét viszont tőletek kérjük; ez vizsgálatonként 4000 Ft.

Ha van 4000 forintod, hogy egy – legalább két hónapja UH-vizsgálatra váró – emberen segíts, az Oltalom honlapján az online bankkártyás adományozás gombot megnyomva; vagy saját online banki felületeden, esetleg sárga csekken tudod befizetni az összeget. Közleménynek írd be: UH-vizsgálat.

Az utaláshoz szükséges adatok: Oltalom Karitatív Egyesület; Bankszámlaszám: K&H Bank 10400140-00026699-00000006; (BIC (SWIFT) Kód: OKHBHUHB; IBAN: HU26 1040 0140 0002 6699 0000 0006). Itt is utalhatsz: https://adjukossze.hu/kampany/1034/tamogatom

Ha most nem tudsz erre ennyit áldozni,
add a felét, és megpróbáljuk megtalálni a másik felét befizető embert. Ha több pénz folyna be, akkor természetesen több vizsgálatot is elvégzünk. A szervezet a honlapján időről-időre beszámol majd a befizetett támogatásokról."

Bővebb infó+forrás a "Beteg voltam, és meglátogattatok" - oldal:


Kérjük, osszátok meg ezt a bejegyzést minél többen a Facebook segítségével is!
Köszönjük szépen!