Oltalom Sportegyesületet az Oltalom Karitatív Egyesület és Wesley János Lelkészképző Főiskola dolgozói, valamint veteránsportolók hozták létre 2005-ben azzal a céllal, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű emberek számára is lehetőséget nyújtson a sportolásra.

A Sportegyesület létrehozásával azoknak az embereknek is lehetősége nyílik a sportolásra, akiknek anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a piaci alapon működő sportintézményeket látogassák. Az egyesület célja, hogy a rászorulók minél szélesebb rétegét tudja elérni alternatív segítő módszerével, amelyben a sportot, mint terápiás eszközt alkalmazza a hátrányos helyzetű emberek mentális és fizikai állapotának javítására. A sport által megélt sikerélmény generálóan hat a küzdési szellem megerősítésében, és kaput nyit a beszűkült kapcsolati rendszer kiszélesítésében. A hátrányos helyzetűek sportban elért sikere elősegítheti továbbá a szegények és a hajléktalanok irányába kialakult előítéletek csökkenését is.

 

Az Oltalom Sportegyesület futball csapata az egyetlen labdarúgó válogatottunk, amelynek sikerült kivívnia a jogot a világbajnoksági szereplésre. Első alkalommal 2006-ban szerepelt eredményesen a dél-afrikai Cape Town-ban megrendezett Hajléktalan Labdarúgó Világbajnokságon, ahol a résztvevő 48 ország közül 36. helyezést ért el. A 2007-es koppenhágai vb-n ugyancsak 48 csapat közül 12., míg a 2008-as melbourne-i bajnokságon 56 csapat közül 23. helyezést ért el. 2009-ben pedig a Milánóban megrendezett világbajnokságon 48 részt vevő csapat közül 20. helyezést ért el.

A Sportegyesület nem kizárólag futball szakosztályt működtet. Eredményesen működik az ökölvívó szakosztálya, továbbá rendszeres asztalitenisz edzéseket is tart az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utca 9. alatti székhelyén. Terápiás lovas szakosztálya is egyre nagyobb népszerűségnek örvend – hétről-hétre egyre több hátrányos helyzetű gyermek keresi fel azért, hogy nekik is lehetőségük legyen szamár- vagy lóhátról nézni a világot.

Edzések:

  • Ökölvívás heti 3 alkalom (hétfő, kedd, péntek)
  • Labdarúgás heti 2 alkalom (kedd, szombat) az aktív felkészülési
    szakaszban heti 5 alkalom kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat
  • Asztalitenisz: heti 5 alkalom
  • Terápiás illetve gyermek lovagoltatás, heti 1 alkalom (péntek) illetve

előre egyeztetett időpontban.

A csapatot létrehozó Oltalom Karitatív Egyesület, valamint az Oltalom Sportegyesület idén is keresi azokat a támogatókat és szponzorokat, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a csapat a következő Hajléktalan Labdarúgó Világbajnokságon még nagyobb sikerrel szerepelhessen.

Amennyiben úgy dönt, hogy a kiemelten közhasznú Oltalom Karitatív Egyesületen keresztül támogatja a Magyar Hajléktalan Labdarúgó Válogatottat, úgy adományának akár 150%-át is leírhatja adóalapjából.

Elérhetőségek:

Oltalom Sportegyesület

Cím: 1086 Budapest, Dankó u. 15.
Levelezési cím: 1410 Budapest, Pf. 200.
Elnök: Rákos András Tel.: 06-70-379-2504, e-mail: info@utcaifoci.hu
Bővebb információ: www.utcaifoci.hu