2019.01.20
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2018. január 16.
Az Oltalom Karitatív Egyesület kapta idén a Sámli-díjat!
2018. január 15-én, hétfőn a fővárosi Spinoza Színházban emlékeztek meg barátai és tisztelői Andrassew Iván író, publicista halálának harmadik évfordulójáról. Az immár hagyományos esteknek egyik csúcspontja a Sámli-díj átadása: a kitüntetett választhat egyet Andrassew nevezetes ülőalkalmatosság-gyűjteményéből.


E személyes örökségből mindig olyan részesedhet, aki Iván közösséget szolgáló tevékenységéből is továbbvisz valamit. Tavaly Scipiades Erzsébet újságíró volt a díjazott, akinek riportjait a Népszava rendszeres olvasói is jól ismerhetik. Az idei kitüntetett ugyancsak nem az élet napos oldalán tüsténkedik: az Oltalom Karitatív Egyesület éhezőket, hajléktalanokat, kisgyerekes családokat ment és gyógyít.

Abban, hogy ezúttal nem személy, hanem közösség kapta az elismerést, az is szerepet játszott, hogy a hatalom mind nagyobb nyomás alá helyezi a civil szervezeteket, s igyekszik megtörni az autonómiák kis köreit. Ehhez a jelenséghez kapcsolódott az est ugyancsak immár szokásos pódiumbeszélgetésének választott témája, a „civil-nyomorgatás és polgári kiállás”.

Erre Pardavi Márta jogász (Magyar Helsinki Bizottság), Jámbor András újságíró (Kettős Mérce) és Iványi Gábor lelkész (Oltalom) fogadta el a vitát vezető Czene Gábor meghívását. Folytatódott egy tavalyi beszélgetés is: a publicisták virtuális kávéházi asztalánál ezúttal Andrassew Iván mellett megpihent Megyesi Gusztáv és Bächer Iván is, velük Péterfy Gergely beszélgetett a világ folyásáról, akinek ebben Láng Balázs színművész volt a segítségére.