2018.12.10
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2008. február 22.
Egyesületünk külföldön is jótékonykodik
Dél-amerikai magyar bebörtönzötteket támogat évek óta az Oltalom Karitatív Egyesület.
2008. január 31.
Farsang a kórházban
Január 30-án ismét farsangolt az Oltalom kórház. Az egész napos program készségfejlesztő, kézműves foglalkozással kezdődött, melynek során a hajléktalanok elkészítették az ünnepléshez szükséges álarcokat és díszeket. Ezt követte a keresztrejtvényfejtő verseny, majd a januári születésnaposok köszöntése. A délután műveltségi vetélkedővel kezdődött, majd a résztvevők közösen megtekintették „A púpos” című filmet. Végül pedig a napot lezáró vacsorához meglepetésként farsangi szalagos fánkot kaptak a hajléktalanok.
2008. január 24.
Szakápolót keres a MET Idősek Otthona
A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Idősek Otthona felvételt hirdet szakápolói állás betöltésére. Bérezés megegyezés szerint. Önéletrajzát a következő postai vagy e-mail címre várjuk: 2040 Budaörs, Zombori u. 68-70., borsanyikatalin@metidosekotthona.hu Érdeklődni a főnővérnél a (06-23) 428-822/305 telefonszámon lehet.
2008. január 24.
Sürgősen ruhaadományra van szükségünk!
Ruharaktárunk teljesen kifogyott a meleg, téli ruházatból, ezért gyors segítségre van szükségünk. Elsősorban férfi hajléktalanjaink számára várunk kabátot, dzsekit, pulóvert és cipőt. Támogatását köszönjük!
2008. január 17.
Francia vendégek az Oltalomban
Francia vendégek tettek látogatást a Fűtött Utcában január elején. A Metz városból érkezett, hajléktalan-ellátásban dolgozó kollégák kifejezetten a Fűtött Utca iránti érdeklődésük miatt utaztak Magyarországra. Meglepetve tapasztalták - mint általában a legtöbb látogató -, hogy egyesületünk munkája rendkívül szerteágazó, és milyen sok embert érint. Intézményük ugyanis egy év alatt fogad annyi embert, amennyit Dankó utcai bázisunk egy nap alatt.
Legfrissebb híreink
2018. december 09.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat - 2O18. december 17. (hétfő) 19.OO óra - Sárosi Dániel orgonaestje
A koncert ingyenes! Támogatók: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Oltalom Karitatív Egyesület, Wesley János Lelkészképző Főiskola
2018. december 07.
Iványi Gábor üzenete támogatóinknak!
„Ha a világosságban járunk..., közösségünk van egymással...” (1 Jn 1,7)
2018. december 05.
Karácsonyi ajándék- és élelmiszergyűjtés az Oltalomnak 2018. december 4-19. között!
Kedves Támogatóink! Közeledik a karácsony, és mi arra kérünk benneteket, segítsetek szebbé tenni az ünnepet az Oltalom intézményeiben!
2018. december 03.
Nézz be hozzánk! (11)
Kedves Látogató! Ismerd meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), valamint az Oltalom Karitatív Egyesület intézményeit és azok munkáját, az ott dolgozó kollegáink szemszögéből, akik mesélnek a kötődésükről, hivatásukról, és bepillantást engednek a személyes életükbe is.