2018.09.20
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. november 29.
Kedves Látogatóink!
Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket, és ezúton (is) külön köszönetet mondunk azoknak, akik egy-egy alkalommal, vagy rendszeresen támogattak bennünket. Minden fillérre nagy szükségünk van, és mindnek helye volt, mindnek örültünk! Köszönet a természetbeni adományokért, a szolgáltatásokban nyújtott segítségért, a segítőkészségért és a jóindulatért! Nehéz év van mögöttünk és előttünk, de örömmel és bátorítással tölt el bennünket az Önök figyelme, érdeklődése. Békés ünnepi készülődést kívánunk!
2007. november 29.
Karácsonyi adománygyűjtést szervezünk
Az Oltalom Karitatív Egyesület szerteágazó munkája során naponta több száz, különböző problémákkal küzdő embert ér el. Karácsony közeledtével külön szeretnénk gondolni azokra, akiket évközben is támogatunk. Szegény családoknak, nélkülöző gyerekeknek állítunk össze szerény csomagokat. Megajándékozzuk hajléktalanjainkat és a kórházunkban lábadozókat is. Ezért különösen sokat számít minden segítség. Ha szeretne segítséget nyújtani, és szeretné, hogy adománya biztosan jó helyre kerüljön, támogasson bennünket!
2007. november 27.
Adventi koszorúk és díszek készítésére várunk gyerekeket szüleikkel
A békásmegyeri Megbékélés Háza templomban 2007. december 7-én (pénteken) 16.30-18 óráig adventi koszorúk és karácsonyi ajándékok készítésére vár minden lelkes gyermeket szüleivel a Wesley János Lelkészképző Főiskola művésztanárnője, Granasztói Szilvia és csapata.
2007. november 20.
Köszönet az 1%-ért
Az Oltalom Karitatív Egyesület köszöni minden felajánlójának, hogy adója 1%-ával támogatta a rászorulók érdekében végzett tevékenységét. A részünkre juttatott összeg az elmúlt évben 3.690.598 Ft volt, amelyet az egyesület intézményeiben végzett felújítási és beruházási munkálatokra fordítottunk.
2007. november 15.
Szolidaritás Éjszakája - Virrasztás és demonstráció a hajléktalan emberekért
A Szolidaritás Éjszakája olyan, évente megrendezésre kerülő demonstráció, melynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet azokra, akik napjaikat az utcán kénytelenek élni. Kérünk mindenkit, hogy tartson velünk november 16-án éjjel, és minél nagyobb számban fejezzük ki együttérzésünket hajléktalan embertársaink iránt!
Legfrissebb híreink
2018. szeptember 04.
Megbékélés Háza Hangversenysorozat
2018. szeptember 24. hétfő 19.00 óra: Fellegi Ádám Beethoven-estje
2018. szeptember 04.
"Társadalmi nemek" és a testvértudományok – konferenciafelhívás
Iványi Gábor felhívása "Társadalmi nemek" konferenciára:
2018. augusztus 30.
Iványi Gábor tájékoztatása támogatóinknak
Kedves Barátaink, Testvéreink, Támogatóink! Hálásan köszönöm mindazok támogatását, akik anyagiakkal, természetbeni adományokkal vagy aláírásukkal támogatták a menekültek ügyében indított akciónkat.
2018. augusztus 21.
Pótfelvételi eljárás szakirányú továbbképzési szakokon a Wesley János Főiskolán!