2018.02.22
  • Családsegítés
  • Elemi csapás kárvallottjai
  • Menekültek
  • Hajléktalan ellátás
  • Határainkon innen és túl élő szegények támogatása.
„Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét.”

Példabeszédek Könyve 19:17

"Oltalom és segítség: komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára" - pályázati projekt

Pályázó: Oltalom Karitatív Egyesület
Pályázat azonosító jele: TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0020
Címe:"Oltalom és segítség:komplex képzési és foglalkoztatási program hajléktalan emberek számára"
Támogatás összege: 38.313.732,- Ft
Projekt futamideje: 2012.09.03. - 2014.02.28.

"Projektünk célja az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) ellátórendszerének szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan személyek készségeinek, képességeinek rehabilitációja, személyiség- és kompetenciafejlesztés, valamint piacképes szakmaelsajátítás támogatása révén társadalmi kirekesztődésük megszüntetése, munkaerő-piaci helyzetük javítása, továbbá a helyi szükségleteket kielégítő közösségi feladatellátásba való involválásuk révén átmeneti, támogatott foglalkoztatásuk, mely kaput tár a nyílt munkaerőpiacon való tartós megkapaszkodásuk előtt is.

KÉPEK A PROJEKTRŐL

2007. január 19.
Karácsonyi adomány a rászorulóknak
Az Oltalom Karitatív Egyesület közel 600 csomagot juttatott el a rászorulóknak karácsonykor, ennek több mint felét a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészein és gyülekezeti tagjain keresztül…
2007. január 18.
"Jogvédelmi ismeretek" tanfolyam a Wesley-n
A Wesley János Lelkészképző Főiskola Jogvédelmi ismeretek címmel tanfolyamot szervez, mely komplex felkészülést biztosít a jogvédelem területén képviselői feladatokat vállalók, valamint az egészségügy, a szociális és gyermekvédelem területén szolgáltatást nyújtók részére. A tanfolyam nyitott, az általános továbbképzés célját is szolgálja.
2007. január 09.
Dr. Szili Katalin a hajléktalanok karácsonyán
Karácsony alkalmából Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke 2006. december 21-én 200 db ajándékcsomagot osztott szét az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanjai között.
2007. január 09.
Karácsonyi adománygyűjtés a Vörösmarty téren
A budapesti Vörösmarty téren évente megrendezésre kerülő kedves és hangulatos karácsonyi vásáron Egyesületünk ismét képviseltette magát. A rendelkezésünkre bocsátott sátorban hagyományainkhoz híven naponta kínáltunk többek között forró teát és zsíros kenyeret lila hagymával.
2006. december 19.
Roger Moore „angyali” látogatása a Dankó utcában
December elsején Sir Roger Moore, a UNICEF jószolgálati nagykövete látogatást tett a Wesley János Óvodában. A világ legnagyobb gyermekvédelmi szervezete a Népszava cikkei nyomán értesült az Óvoda többnyire szociálisan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó gondviselő munkájáról.
Legfrissebb híreink
2018. február 20.
"Projekt Lampedusa"
Az Oltalom Karitatív Egyesület partneri részvételével megvalósuló európai projekt keretében a migrációval kapcsolatban 10 politikai/humanitárius/gazdasági ajánlás fogalmazódott meg. Az alábbi linken elérhető a szöveg magyarul. Kérjük, szánjon rá negyed órát, olvassa át és értékelje! Köszönjük a közreműködését.
2018. február 20.
Munkatársat keresünk!
A Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium pályázatot hirdet óvodapedagógusi munkakör betöltésére.
2018. február 19.
Munkatársat keresünk!
Az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársat keres könyvelő állás betöltésére
2018. február 05.
Hangverseny
Békásmegyer - Megbékélés Háza, 2018. február 26. (hétfő) 19.00 óra