Tisztelt Támogatónk!

A napokban több olyan jelzést érkezett hozzánk, hogy a NAV tájékoztatása szerint az 1%-os felajánlás kifizetésre került egy, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől különböző egyház javára. Kérjük, minden esetben figyelmesen olvassák át a NAV-tól kapott tájékoztatást, tudomásunk szerint ugyanis az említett értesítések a korábbi, azaz a 2020-as rendelkező évben tett nyilatkozat alapján történt kifizetésre vonatkoznak.

Jelen levelünk mellékleteként csatoljuk az 1%-os felajánlások megtételére rendszeresített “EGYSZA” nyomtatvány kitöltési útmutatóját.

Az útmutató alapján arra kérjük támogatóinkat, hogy az EGYSZA nyomtatványon egyházunk nevét és technikai számát – Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, 0444 – tüntessék fel.

Azoknak a támogatóinknak, akik a korábbi években más egyházat jelöltek meg, de idén nekünk szeretnék felajánlani az egyházi 1%-ot, ugyanígy kell tenniük.

Ezt a nyilatkozatot a következő években a NAV mindaddig köteles figyelembe venni, amíg támogatónk más kedvezményezettet nem jelöl meg, vagy a rendelkezését visszavonja. Így a magánszemélynek nem kell minden évben új nyilatkozatot benyújtani.

Ez a szabály azonban kizárólag a vallási közösségekre alkalmazható, így a civil kedvezményezettnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak felajánló nyilatkozat csak egy alkalommal, a benyújtás évében vehető figyelembe, azt évente ismételni kell.

Köszönjük a támogatást!

Hogyan lehet a személyi jövedelemadó egy százalékáról rendelkezni?: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség
technikai száma: 0444

Az Oltalom Karitatív Egyesület adószáma: 19010409-1-42

__________________________________________

Oltalom Karitatív Egyesület | Facebook: https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet/