Fejlesztő, felzárkóztató nyári táborokra gyűjtünk

Az online oktatás a tanulási nehézséggel küzdő tanulók számára nem volt zökkenőmentes, különösen a mentális sérüléssel, a testi fogyatékossággal, a szociális hátránnyal küszködők számára. A tananyag elsajátításán túl háttérbe szorult azoknak a képességeknek, készségeknek a fejlesztése is, amelyeket elsősorban iskolai közegben, közösségben, szakértő pedagógusok közreműködésével lehet sikeresen kibontakoztatni.

Az idei évben a táborok, nyári foglalkozások szervezésének a jelentősége ezért nagyobb mint valaha: a gyermekek nem mehettek közösségbe, nem találkozhattak a barátaikkal. A szociális kompetenciáik meggyengülése miatti izoláció különösen az autizmussal élőket, a szociális hátránnyal, fogyatékossággal élőket sújtotta: a gyermekek napi rutinja megszakadt, a hétköznapjaikat megkönnyítő struktúra szétcsúszott.

Felzárkóztató nyári táboraink célja, hogy fejlesztő- és gyógypedagógiai segítséggel az iskolákban tanuló hátrányos, halmozottan hátrányos és/vagy SNI-s gyerekek számára speciális-felzárkóztató-rekreációs segítséget nyújtson: enyhítse a tanulás, a szociális kompetencia terén a pandémia miatt kialakult hátrányokat, szakpszichológusok és lelkigondozók segítségével mentálhigiénés támogatást nyújtson.
Táborainkban alacsony gyermeklétszámmal, több pedagógus közreműködésével tervezzük személyre szabottan, az egyéni igényekhez és szükségletekhez igazodva megvalósítani a gyermekek fejlesztését.

Támogatóink segítségével megvalósuló táboraink célja a Wesley-iskolák tanulóinak iskolai felzárkóztatása mellett olyan fejlesztő és közösségépítő szabadidős programok biztosítása is, közöttük művészeti-irodalmi foglalkozásokkal, sakk-tanfolyammal, zenei produkciókkal, drámajátékkal, sporttal.

Ha támogatnád a gyermekek nyári táborozási lehetőségét, adományodat az Oltalom Karitatív Egyesület bankszámlaszámára tudod elutalni:
K&H Bank Zrt.
10400140-00026699-00000006

A közlemény rovatba kérjük írd be, hogy “nyári tábor”

Köszönjük!

https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet/