Iványi Gábor a támogatóknak: Gondok vannak a kifizetésekkel – A szegedi intézményben pedig megjelent a NAV – Ha valaki támogatni szeretne most is bennünket, az alábbi bankszámlaszámokon teheti meg!

Kedves Testvéreim, Barátaim, Támogatóink!

Ma reggel kénytelen voltam a mellékelt levelet intézményvezetőinknek elküldeni. Hangsúlyozni szeretném, hogy a hatóságok kíméletlen eljárása velünk szemben nem az egyházat, templomainkat, lelkipásztoraink szolgálatát érintik, hanem azokat az államtól átvállalt feladatokat, amelyek ellátása számunkra gyakorlati, hitvallási kérdés is, és most közvetlen elszenvedői a mélyszegénységből érkező gyerekek. A hatóságokkal közöltük, hogy tanévkezdés előtt fizetésképtelenséget is előidéz, ha ráteszik a kezüket anyagi forrásainkra. Világossá tettük azt is, hogy mind az EMMI által elvett támogatás, mind a többi tartozás könyörtelen behajtása méltatlan, hiszen olyan forrásokat vesznek el, illetve tartanak vissza, amelyek törvényesen járnak nekünk. Az üzenet, hogy nemtetszésünk esetén forduljunk bírósághoz, azért is elfogadhatatlan, mert mindenki tudja, hogy a bírósági eljárás éveket vesz igénybe.

Azt is megemlítjük, hogy a NAV-ot utasították, hogy szegedi intézményünkben tartson helyszíni szemlét, és foglaljon le minden értékesíthető dolgot. A kiküldött beosztottak kifogástalanul viselkedtek, megértjük, hogy ők csupán végrehajtói a kormány akaratának, és ugyan nem találták értékesíthetőnek az iskolapadokat és a táblákat vagy egyéb felszereléseinket, de a hatalom kíméletlen akarata mégis a fejünk felett lebeg. Valahogy szeretnénk az elmúlt évtized csodáihoz hasonlóan a választásokig elaraszolni abban a hiszemben, hogy azt követően emberséges változások történnek.  Megkülönböztetett hálával köszönöm mindenki jóindulatú anyagi és erkölcsi támogatását.

Budapest, 2021. augusztus 10.

Baráti, testvéri szeretettel:

Iványi Gábor,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke

U.i.: Ha valaki támogatni szeretne most is bennünket, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 11708001-20520380-00000000 (OTP) vagy az Oltalom Karitatív Egyesület 10400140-00026699-00000006 (K&H) bankszámlaszámokon teheti meg.