Dr. Iványi Gábor díszpolgári címet, az Oltalom Karitatív Egyesület pedig Zalabai Gábor díjat kapott

“Hagyományosan november 17-én, Budapest napján adják át a főváros elismeréseit, annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon ülésezett először a Pest, Buda és Óbuda egyesülésével létrejött székesfőváros közgyűlése. Karácsony Gergely főpolgármester idén feltűnően nagy arányban tüntetett ki
hajléktalanellátásban érdekelt személyeket és szervezeteket.

Budapest díszpolgára lett Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, a Dankó utcai Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, akinek Pikó András is díszpolgári címet adományozott.

Iványi hajléktalanellátója, az Oltalom emellett Zabalai Gábor díjat is kapott a fővárostól. Ugyanezt az elismerést megkapta a fedél nélkülieket támogató Utcáról Lakásba Egyesület, amely szintén Józsefvárosban tevékenykedik.

Budapestért elismerést kapott Aknai Zoltán, a józsefvárosi Menhely Alapítvány igazgatója, aki ugyancsak a hajléktalanellátásban dolgozik. Ezt a díjat a Fedél nélkül szerkesztősége is átvehette.

Mindemellett díszpolgári címet kapott Adamis Anna dalszövegíró, Bíróné Keleti Ágnes tornász és Bodrogi Gyula színművész és Novák Ferenc koreográfus. Posztumusz díszpolgári címet adományoztak Ráday Mihály operatőrnek, Perczel Anna építésznek és Tandori Dezső költőnek.

Továbbá kiosztották a Pro Urbe Budapest díjakat, a Budapest-díjakat, Zalabai Gábor-díjakat, illetve Dr. Barna Sándor-emlékérmet, Papp László Budapest Sportdíjat és Főváros Szolgálatáért Díjat is átadtak a kitüntetetteknek.” (hirnyolc.hu)

Szöveg- és kép-források: https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet, hirnyolc.hu