Képes beszámoló a hejcei táborról

„A múlt héten, ahogy röviden már beszámoltunk róla, nemzetközi táborban jártunk Hejcén, ahol saját játékosainkon kívül ukrán partnerszervezeteinket láttuk vendégül a Common Goal támogatásának köszönhetően.

Az ukrán League of Tolerance Ліга Толерантності és az All-Ukranian Foundation for Children’s Rights 31 fiatalt, szüleiket és nevelőiket hozta el hozzánk. A lenti képek ízelítőt adnak a tábor eseményeiből, és talán annak hangulatából is.

Ami biztosan nem jön át a képeken: vendégeink részben háború sújtotta területekről, vagy onnan az elmúlt hónapokban kimenekítve, befogadó országokból: Svájcból, Németországból, Görögországból, Lengyelországból érkeztek. Sokan hosszú hónapok óta először láthatták viszont egymást. A legtöbben a háború okozta traumák mellett szüleik, szeretteik nélkül várják, hogy visszatérhessenek megszokott életükbe. Emellett a képek azt a bensőséges hangulatot sem adhatják vissza, amelyben barátságok és tini szerelmek alakultak ki. Reméljük, vendégeink is annyira élvezték ezt a tábort, mint mi; és sikerült velük – ha csak pár napra is – elfeledtetni azt a sok borzalmat, amit az elmúlt hónapokban kellett átélniük…”

(Szöveg- és kép-forrás, ill. bővebben lásd: Oltalom Sportegyesület – https://www.facebook.com/oltalomsportegyesulet/)