Közlemény!

A folyamatos forráselvonások miatt működési képességünk határára jutottunk, több ezer ellátottunk sorsa forog kockán.

Újabb negyvenmillió forintot tartottak vissza az oktatási intézményeink után járó normatívákból, így a tanév kezdete óta már mintegy 170 millió forintot vont el tőlünk a magyar állam.

Az oktatási államtitkárság irányukban tanúsított hozzáállását jól szemlélteti, hogy nem járult hozzá a beregi térségünk többcélú intézményét évek óta kitűnően vezető igazgatónk megbízásának meghosszabbításához sem.

Tiltakozunk az önkény és rosszindulat ellen!

Ugyanakkor meghallva a közoktatásban érintettek kérését, a fenntartó egyház nevében nyilatkozva oktatási intézményeinkkel és főiskolánkkal egyetértésben támogatólag csatlakozunk mindazokhoz, akik jogaikért és az oktatás szabadságáért küzdenek.

Bajainkat tetézi, hogy a tél beálltával, valamint a drasztikusan megnövekedett rezsiköltségek és élelmiszerárak következtében kritikus helyzetbe kerültek intézményeink és több ezer ellátottunk.

Konyháinkon naponta hatezer adag ételt biztosítunk zömében hátrányos helyzetű óvodásaink, iskolásaink és több ezer rászoruló embertársunk számára, akiket sok esetben kizárólag a mi általunk osztott élelem óv meg az éhezéstől.

Elkötelezett munkatársaink hosszú évek óta a létbizonytalanságtól fenyegetve, hősiesen végzik feladataikat.

Mi lesz, ha nem tudunk élelmiszert biztosítani a rászorulóknak? Mi lesz, ha nem tudunk fizetést utalni munkatársainknak? Úgy tűnik, a magyar államra nem számíthatunk.

E gondok közepette különösen fontos, hogy találkozzunk barátainkkal, támogatóinkkal és mindenkivel, akit érdekel a MET\Oltalom és ellátottjaink sorsa.

Karácsonyi adománygyűjtő rendezvényt szervezünk péntek délután (december 16.) a Dankó utcai központunkban, ahol meleg itallal, zsíros kenyérrel és munkatársaink, diákjaink és időseink által készített ajándékokkal várjuk az érdeklődőket.

A bajban közismert személyiségek álltak mellénk – mint Hernádi Judit, Kern András, Parti Nagy Lajos, Presser Gábor, Gundel Takács Gábor és sokan mások –, akik személyes tárgyaikat ajánlották fel jótékonysági árverésre.

A bevételt intézményeink működésére és ellátottjaink megsegítésére fordítjuk.

Az esemény linkje: https://fb.me/e/2wHR8KLNA

Budapest, 2022. december 15.

Iványi Gábor,
elnök