Krízisalapra gyűjtünk!

Az állam szándékosan adósságcsapdába kergetett minket, most pedig ki akar véreztetni. 

Ezer munkatársunk, húszezer szegénységben élő ellátottunk sorsa forog kockán. 

Ahogy azt már többször is közöltük, a NAV mind az oktatási, mind a szociális intézményeink működtetését fedező normatívákból elkezdte levonni azokat a köztartozásokat, amelyek azért keletkeztek, mert – többek között az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint is jogtalanul – elvették egyházi státuszunkat, megfosztva ezzel minket költségvetésünk közel negyven százalékától.  

Megismételt mentességi kérelmünket elutasítva, a Belügyminisztérium júliusban is levonta a köztartozásainkat az oktatási és szociális intézményeinket megillető normatívákból. Több mint 125 millió forintot tartott vissza. A NAV-nál ugyan sikerült elérni, hogy felfüggesszék a végrehajtási eljárást, de továbbra sem utalják vissza az ennek ellenére levont 23 millió forintot. Egyre erősebben szorongatnak bennünket az állami tulajdonú közműszolgáltatók is: a szolgáltatáskikapcsolásával, kötbérrel és egyéb szankciókkal fenyegetnek.   

Sajnos az e havi fizetésnapon ismét csak munkatársaink bérének részleges kifizetésére elegendő a most rendelkezésünkre álló összeg, mindenkinek egységesen 75000 Ft átutalásáról intézkedtünk.  

Sok munkatársunk alig él jobb körülmények között, mint a legszegényebb ellátottjaink. A fizetések csúszása gyakran megborítja a családi költségvetést, lakbérelmaradást, kilakoltatási veszélyt okoz. Ilyen körülmények között kell nap mint nap helytállniuk. 

Megsegítésükre krízisalapot állítottunk fel, amelyhez támogatókat gyűjtünk. Kétszáz bajba jutott munkatársunk problémáinak enyhítéséhez legalább 20 millió forintra lenne szükségünk.

A gyűjtést az aHang segítségével indítottuk, amelyet az alábbi linken lehet elérni: https://tamogass.ahang.hu/met?utm_source=ahang&utm_medium=email&utm_campaign=blast2023-07-20