1% – másfélszeresére nőtt támogatóink száma! Köszönjük!

Kedves Támogatóink!

Jó hírekről beszámolni mindig szívmelengető érzés, de különösen most reménykeltő kitekinteni a sötét felhők közül, amikor egyházunk intézményeire és dolgozóira soha nem látott nyomás nehezedik. 

Ma éjfélkor a NAV közzétette az idei adóegyszázalék felajánlások kedvezményezetti listáját, amelyben mind egyházunk, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), mind az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) tekintetében jelentős növekedést tapasztaltunk!

Az OKE támogatási összege több mint ötmillióval, 71 millió forintra növekedett.

Közel másfélszeresére növekedett ugyanakkor az egyházi egyszázalékot a MET részére felajánlók tábora, akik immár több mint 73 ezren vannak! Ezzel az ötödik, a felajánlott összeg nagyságát tekintve pedig – amely a tavalyi 454 millióról 718 millió Ft-ra emelkedett – a negyedik legnagyobb hazai egyház a MET.

Ezek a számok megerősítenek minket a hitünkben, hiszen támogatóink számának folyamatos növekedése kézzel fogható pozitív visszajelzés: ezer munkatársunk áldozatos munkája nem hiábavaló! A társadalom egy jelentős része szerint Magyarország legszegényebb egy százalékát segítve elengedhetetlen feladatokat látunk el, szükség van ránk.

Ez a hatalmas támogatás olyan nekünk, mint sivatagi vándor számára az oázis.

A felajánlott összegek döntő többsége a jövő év elején lesz számunkra elérhető, és egyelőre nem tudjuk, hogy az állam felfüggeszti-e az intézményeink működtetése után járó normatívák lecsapolását, vagy folytatódik a teljes ellehetetlenítésünk.

Mindent megteszünk, hogy stabilizáljuk működésünket, de munkatársaink százai kerültek hatalmas bajba az elvonások miatt. Számukra továbbra is krízisalapra gyűjtünk.

A MET és intézményei, valamint az Oltalom polgárai, dolgozói, továbbá az általunk segített sok ezer embertársunk nevében hálásan köszönjük a támogatást!

Budapest, 2023. 09. 15.

Iványi Gábor, elnök – MET

Krízisalapra gyűjtünk!

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség

Számlaszám: OTP Bank Nyrt. 11708001-20520380