HUMANITÁRIUS VÉSZHELYZET FENYEGET – legutóbbi sajtótájékoztatónk kivonata 

A NAV az október havi teljes normatívánkat elvonta, így ismét nem érkezett meg a bérköltségeket fedező 220 millió forint, így ismét nem tudunk fizetést adni a dolgozóinknak.

Azok a kisebb-nagyobb kifizetések, amiket a dolgozóinknak el tudunk juttatni, kizárólag az egyéni adományozók támogatásából lehetségesek. Nem tudjuk eléggé megköszönni, nem tudunk eléggé hálásak lenni a több mint 140 millió forintért, amit a krízisalapunkba utaltak a szeptember 13-i felhívás óta, és így reményt és túlélési esélyt biztosítottak a dolgozóinknak. Valamint nem tudunk eléggé hálásak lenni azoknak a munkatársainknak, akik a kritikus helyzetben is folytatják a munkájukat.

Jogilag talán, de morálisan semmiképpen sem elfogadható módon azt a magyar adófizetők 1%-os felajánlásaiból befolyó 71 millió forintot, amelyet az Oltalom Karitatív Egyesület támogatására szántak, a NAV teljes egészében elvonta.

Ezek az intézkedések egyre több alkalmazottunkat kényszerítenek felmondásra, a szakképesített munkaerő hiánya pedig intézmények átmeneti vagy végleges bezárásához vezethet.

Közel 20 ezer ember közvetlenül érintett – gyermekek, családok, hajléktalanok, idősek, nehéz sorsú anyák, állásukat elvesztő szociális munkások, pedagógusok.

Több száz nyilatkozat jutott el hozzánk, ahol a dolgozók, szülők, diákok és ellátottak kijelentik, hogy nem szeretnének fenntartót váltani, és nem tudnak más intézményben elhelyezkedni.

A helyi önkormányzatok is azt jelzik, hogy nem tudják az feladatainkat átvenni.

További részletekért kattints az alábbi MET-oldalra: