Zenés Vasárnap Esti Áhítat

2023. december 3-án (vasárnap) 18.00 órakor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) – Méltóság Napja Templom (Kispest) Zenés Vasárnap Esti Áhítatán közreműködik Balatoni Péter világhírű zongoraművész. 

https://www.facebook.com/events/381135927761104/?ref=newsfeed

December 3. az egyházi év kezdete, s az advent első vasárnapja is. Adventkor (várakozás) Krisztus megszületését, a karácsony eljövetelét várjuk. Természetesen az lenne jó, ha nem csak egy ünnepi vacsorát, hanem a bennünk megszületett Krisztust várnánk az ünneptől! Reméljük, hogy az alkalmunk kellő lelki feltöltődéssel, az Úrra figyeléssel fog járni!

2006-ban Ukrajna úgy döntött, hogy minden év novemberének negyedik szombatját a Holomodor emléknapjává teszi. Ugyan ezen már túl vagyunk, de áhítatunkon megemlékezünk a Holodomor 1932–33-as áldozatairól és a jelenkori Holodomor (orosz invázió) áldozatairól is!

A művészről:

Balatoni Péter 1977-ben született Nyíregyházán. Mesterei között olyan művésztanárok nevei szerepelnek, mint Fesztóry Ágnes, Schweitzer Katalin, Szilasi Alex, Csalog Gábor vagy Wagner Rita. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 2000-ben diplomázott kiváló eredménnyel. Ezután Svájcban, a Baseli Zeneakadémián szerzett posztgraduális diplomát. 1990 és 1992-ben az Országos Négykezes Zongoraversenyen kamarapartnereivel kiemelt nívódíjat nyert. 1992-ben az Országos Zongoraverseny különdíjának birtokosa. 1997-ben az Országos Schubert–Brahms Zongoraversenyen elnyerte a legjobb Brahms interpretáció díját…. (Bővebben: https://peterbalatoni.com/balatoni-peter-eletrajz)

A BELÉPÉS INGYENES! MINDENKIT SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK!

ÁLDOTT ADVENTET, HANUKÁT, KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES ISMERŐSÜNKNEK, BARÁTUNKNAK, ÉRDEKLŐDŐNEK!

https://www.facebook.com/metegyhaz/