Kiegészítés a MET munkatársait érintő mai NAV házkutatással és őrizetbe vételével kapcsolatban

Kiegészítés a MET munkatársait érintő mai NAV házkutatással és őrizetbe vételével kapcsolatban

A békéscsabai nyomozó hatóság közölte Ónodi István lelkész, gazdasági igazgató feleségével, hogy 72 órára őrizetbe veszik a férjét. Ónodi Istvánt mindeddig ügyvéd hiányában nem tudták kihallgatni, sőt egy darabig egyetlen érintett sem tudta megmondani, hol is található.

A mai napon kiderült az is, hogy ugyancsak reggel 6.00 órakor dunaújvárosi művészeti iskolánk igazgatójánál is házkutatást tartottak, majd átszállították Székesfehérvárra, ahol ugyanazok a kényszerintézkedést alkalmazó személyek hallgatták ki, jelezve, hogy ez csupán még csak nyomozás, de azt is közölték, hogy öt évig terjedő elzárással büntethető az érintett (akinek fogalma sincs mit akarnak a terhére róni). Ráadásul pillanatnyilag súlyos beteg, a nyomozók azonban a Dunaújvárosba való visszaszállítást nem vállalták, hanem egyszerűen elengedték a városban, hogy szervezze meg maga a hazajutását.

Pillanatnyilag nincs tudomásunk arról, hogy a MET vagy az Oltalom más munkatársaival szemben efféle hatósági intézkedést foganatosítottak volna.

Iványi Gábor, a MET elnöke

(Kép: A NAV 2022-ben a MET központban. Magyar Hang)