Segítségre van szükségünk! – Sajnos el kell mondanunk, hogy egy ideje (az anyagi problémák mellett) azzal is küszködünk, hogy szinte teljesen visszaesett az adományként beérkező élelmiszer mennyisége

Sajnos el kell mondanunk, hogy egy ideje (az anyagi problémák mellett) azzal is küszködünk, hogy szinte teljesen visszaesett az adományként beérkező élelmiszer mennyisége. Hiába kapjuk a kétségbeesett levelet a rászorulóktól, nemhogy nekik nem tudunk sokszor élelmiszercsomaggal segíteni, de mivel már (múlt év októbere óta) nem kapunk támogatást a központi konyhánkra sem, így a napi 655 adag ételhez is segítséget kell kérnünk. (Óvodásaink, iskolásaink, hajléktalanok és nehéz helyzetben lévő dolgozóink számára főzünk.)

Állandó, rendszeres adományozónk jelenleg a Tesco, ahonnan napi átlagban kb. 10 rekesz péksüteményt, zöldséget-gyümölcsöt kapunk. Ezért is nagyon hálásak vagyunk, de emellett más gyakorlatilag nem érkezik be.

Nagyon várunk alábbi átvevő pontjainkra tartós élelmiszert: cukrot, tejet, lisztet, teafüvet, zsírt, margarint, konzervet. Nagyon örülünk búzadarának, lencsének, sárgaborsónak. Boldogan fogadjuk a gyerekek számára a száraz szalámit, sajtot, gyümölcsöt, zöldséget, édességet. De gyakorlatilag minden élelmiszernek van helye.

Tisztasági és tisztító szereket és higiéniás termékeket (fogkefe, fogkrém, mosó- és mosogatószer, női betét, pelenka, zsebkendő stb.) is köszönettel fogadunk. A Domestos és a folyékony szappan kelendőek leginkább.

Sajnáljuk, hogy meg kell említenünk, de kérjük, csak olyasmit hozzanak, aminek a szavatossága nem járt le. Ilyesmit kiosztani nem tudunk, ellenben nagy gondot jelent megszabadulni tőlük.

Tekintsük embernek rászoruló felebarátainkat!

Ha inkább anyagilag támogatna bennünket, itt talál információt: https://metegyhaz.hu/adomanyozas/#penzadomanyok

Hálásan köszönjük!

( https://www.facebook.com/metegyhaz )

—-

ÁTVEVŐ PONTJAINK:

*BUDAPEST- 3. KERÜLET, BÉKÁSMEGYER. Információ, egyeztetés itt: +36 70 452 08 59

*BUDAPEST – 8. KERÜLET. A Dankó u. 11. szám alatt éjjel-nappal várja élelmiszer-adományaikat a portaszolgálat. Kérdéseikkel, felajánlásaikkal keressék Borsányi Aranka kollégánkat. Telefon: +36 70 459 36 81. E-mail: ari@wjlf.hu

*KISVÁRDA, Galilea Háztemplom Várday I. u. 7. Szívesen átvesszük az adományokat, vagy ha kell el is megyünk azért. Tel.: 06-45/420-083 vagy 06-20/387-33-00 (Iklódy László lelkész) E-mail: laszloiklody@gmail.com

* NYÍREGYHÁZA Metkápolna, Bessenyei tér 10. Telefon: +36 70 318 35 40 (Jónás Miklós lelkész)

* SZOLNOK MET Oltalom Idősek Otthona, Napsugár utca 19. Telefon: +36 70 967 9910 (Lakatos Anka intézményvezető) és +36 20 426 4471 (Bereczkiné B. Éva gazdasági ügyintéző)