Szinte teljesen visszaesett az adományként beérkező élelmiszer mennyisége!

Sajnos, egy ideje – az anyagi problémák mellett – azzal is küszködünk, hogy szinte teljesen visszaesett az adományként beérkező élelmiszer mennyisége. Hiába kapjuk a kétségbeesett leveleket a rászorulóktól, nemhogy nekik nem tudunk sokszor élelmiszercsomaggal segíteni, de mivel már (múlt év októbere óta) nem kapunk támogatást a központi konyhánkra sem, így a napi 680 adag ételhez is segítséget kell kérnünk. (Óvodásaink, iskolásaink, hajléktalanjaink és nehéz helyzetben lévő dolgozóink számára főzünk.)

Állandó, rendszeres adományozónk jelenleg a Tesco, ahonnan napi átlagban kb. 10 rekesz péksüteményt, zöldséget, gyümölcsöt kapunk. Ezért is nagyon hálásak vagyunk, de emellett más gyakorlatilag nem érkezik be.

Nagyon várunk az alábbi átvevő pontjainkra tartós élelmiszert: cukrot, tejet, lisztet, teafüvet, zsírt, margarint, konzervet. Nagyon örülünk búzadarának, lencsének, sárgaborsónak. Boldogan fogadjuk a gyermekek számára a száraz szalámit, sajtot, gyümölcsöt, zöldséget, édességet. De gyakorlatilag minden élelmiszernek van helye.

Tisztasági és tisztítószereket, illetve higiéniás termékeket (fogkefe, fogkrém, mosó- és mosogatószer, női betét, pelenka, zsebkendő stb.) is köszönettel fogadunk. A Domestos és a folyékony szappan kelendőek leginkább.

Sajnáljuk, hogy meg kell említenünk, de kérjük, csak olyasmit hozzanak, aminek a szavatossága nem járt le. Ilyesmit kiosztani nem tudunk, ellenben nagy gondot jelent megszabadulni tőlük. Tekintsük embernek rászoruló felebarátainkat!

FONTOS! Ruhaneműt és játékot raktározási okok miatt ezentúl hétfőn, szerdán és csütörtökön tudunk fogadni 8.00–16.00 óra között, a Budapest, Dankó utca 15. szám alatt. Megértésüket és segítségüket köszönjük!

Ha inkább anyagilag támogatna bennünket, itt talál információkat: https://metegyhaz.hu/adomanyozas/#penzadomanyok

Hálásan köszönünk mindenféle segítséget!

Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) –

Oltalom Karitatív Egyesület (OKE)

MET – OKE ÁTVEVŐPONTOK:

– BUDAPEST, 3. KERÜLET, BÉKÁSMEGYER. Információ, egyeztetés itt: +36 70 452 08 59

– BUDAPEST, 8. KERÜLET. A Dankó u. 11. szám alatt éjjel-nappal várja élelmiszeradományaikat a portaszolgálat. Kérdéseikkel, felajánlásaikkal keressék Borsányi Aranka kolléganőt! Telefon: +36 70 459 36 81 E-mail: ari@wjlf.hu

– NYÍREGYHÁZA, MET-kápolna, Bessenyei tér 10. szám. Telefon: +36 70 318 35 40 (Jónás Miklós lelkipásztor)

– SZOLNOK, MET – Oltalom Idősek Otthona, Napsugár utca 19. szám. Telefon: +36 70 967 9910 (Lakatos Anka intézményvezető) és +36 20 426 4471 (Bereczkiné B. Éva gazdasági ügyintéző)

(Fotóinkon: Nagy Orsolya adománya /2024 júniusa/. Köszönjük szépen!)