A MET KÖZLEMÉNYE A BELÜGYMINISZTÉRIUM 07. 25-I MTI KÖZLEMÉNYE KAPCSÁN

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke a NAV inkasszók bevezetése után a mellékelt levélben kereste meg Dr. Pintér Sándor belügyminisztert, amelyben személyes egyeztetést és határozott döntést kért a helyzetünkről. A levélben hivatkozik azokra a tárgyalásokra, ahol számításokkal igazoltuk, hogy a folyamatos működést biztosítani tudjuk, ha hozzájutunk az állami alapnormatívához, és a részletes tartozásrendezési tervünk lehetővé teszi belátható időn belül a teljes adósság visszafizetését.

A levél végén ez a kérdés szerepel: „Várjuk egyértelmű válaszát: a minisztérium az adósságrendezés ellehetetlenítését, az intézményrendszerünk felszámolását, vagy az állami támogatások biztosításával ezek folyamatos, szabályszerű működését, az újabb tartozások keletkezésének megállítását, és az adósságok ütemezett törlesztését választja.”

A válasz a mi postánkra eddig nem érkezett meg. Az MTI közlemény alapján úgy látjuk, a Belügyminisztérium intézményrendszerünk felszámolását, kiszolgáltatott, hátrányos helyzetű ellátottjaink sorsára hagyását választotta.

Megrendít minket, hogy egyértelmű együttműködési és tartozásrendezési szándékunk, megvalósítható válságköltségvetésünk bemutatása ellenére a megegyezés helyett a céltalan rombolásban látják a megoldást. Ezzel az államnak anyagi nyeresége nem származik, az adósság visszafizetésének így semmi esélye. Ezt egy magát kereszténynek, a gyermekvédelmet kiemelten fontosnak nevező kormány részéről csak végtelenül cinikus, szomorú, embertelen, értelmetlen és mélységesen fájdalmas szociális krízist okozó gesztusként tudjuk értelmezni.

A BM a NAV hatáskörébe helyezte a további döntéshozatalt. Bízunk benne, hogy az adóhatóság a gazdasági érdekek és az emberség útját követve pozitív döntést hoz az inkasszók és a végrehajtási eljárások felfüggesztéséről. Ez lehetőséget biztosítana számunkra az állami normatívákhoz való hozzáféréshez, így a folyamatos működés biztosításához, a hiánypótló, államtól átvállalt szociális és pedagógiai munkánk folytatásához.

(Fotó: 24.hu)

( https://metegyhaz.hu/2024/07/a-met-kozlemenye-a-belugyminiszterium-07-25-i-mti-kozlemenye-kapcsan/ ;
https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet ;
https://www.facebook.com/metegyhaz )