További 3 hetet ajándékoztak nekünk a támogatásukkal. Köszönjük szépen!

Klubrádió: Iványi Gábor szerint három hét túlélést biztosít most az adományokból befolyt pénz

Péntekig 38 millió forint adomány gyűlt össze a SZALMASZÁL a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány számlájára. Ezzel nagy nehézségek árán durván három hétig képesek folytatni karitatív, illetve az államtól átvállalt közfeladataik ellátását – tudatta Iványi Gábor.

A lelkipásztor elmondta azt is, hogy szándékai szerint napokon belül ismét elmennek Strasbourgba, beadványukban arra helyezik a hangsúlyt, hogy valamennyi veszteségüknek, bajuknak, kiszolgáltatottságuknak, anyagi helyzetük kilátástalanságának alapja az, hogy alkotmánysértő módon elvették a MET egyházi státuszát, és a kormány 13 éve szórakozik velük. Itthon pedig nem tágítanak, nem könyörögnek, hanem tovább végzik a dolgukat.

Néhány napja Iványi Gáborék egyházának összes számláját inkasszálta a NAV. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség akkor azt nyilatkozta, csak félnapi működésre maradt pénzük. Iványi az RTL-nek azt mondta, „ami most a legfájóbb, az az, hogy emberek szájából veszik ki a kenyeret, a gyógyszert, gyerekek jövőjét teszik reménytelenné, bizonyos emberek sorsával játszanak”.

A Belügyminisztérium csütörtökön kiadott egy közleményt arról, hogy készek átvenni Iványiék egyházának intézményeit, ha kell. 

Tavaly a MET már túlélt egy hasonló helyzetet, akkor 1,2 milliárd forintnyi támogatás érkezett hozzájuk felajánlásokból és az adó egy százalékokból. Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz az inkasszó hatása, Iványi Gábor rádiónknak azt mondta: bízik benne, hogy nem lesz mindig éjszaka.

( Forrás:
https://www.klubradio.hu/hirek/ivanyi-gabor-szerint-harom-het-tulelest-biztosit-most-az-adomanyokbol-befolyt-penz-145708 ; https://www.facebook.com/Ivanyigaborhivatalos/ )