MET 1% – MILLIÁRDOS TÁRSADALMI SZOLIDARITÁS!

Ez a nap még ezekben a drámai időkben is az örömé: 1 041 746 434 forintot ajánlott fel a MET-nek 92 963 adózó magyar állampolgár.

Így a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) az 1%-os támogatásként felajánlott összeg nagyságát tekintve a 3. a katolikus és a református egyház mögött, a felajánlók számát tekintve pedig az 5. a listán a 166 támogatható egyház között.

Tavaly 73418 adófizető 718 milliót adott a MET-nek, ebben az évben 45%-os pénzügyi és több mint 25%-os támogatószámbeli növekedés.

Ahelyett, hogy újra értetlenül állnánk azelőtt, miért támadást és nem állami támogatást kap egy társadalmilag ennyire elismert egyház, hogy újra feltegyük a kérdést, vajon a Kúria és az Alkotmánybíróság miért minősített vissza minket – a támogatók számára hivatkozva – nyilvántartott egyházzá, és így miért estünk el a számok tükrében akár 800 millió forint kiegészítő állami támogatástól, inkább a hálánkat szeretnénk kifejezni.

Köszönjük minden felajánlónak, hogy ezzel a nagyvonalú gesztussal elismerték a tevékenységünket, az értékeinket!

Köszönjük minden kollégánknak, hogy kitartásuknak és kiváló munkájuknak eredményeként ilyen mértékű együttérzésre és támogatásra találtak minket érdemesnek.

Köszönjük, hogy hisznek bennünk, mindent megteszünk, hogy továbbra is rászolgáljunk!

Támogatásuk éltet minket!

További információ: https://nav.gov.hu/pfile/file?path=/ado/szja1_1/kimutatasok_elszamolasok/technikai-szammal-rendelkezok/felajanlasban-reszesultek-2024/szja-1-os-felajanlasban-reszesult-technikai-szamos-kedvezmenyezettek_2024.pdf

https://www.facebook.com/metegyhaz/ )