OLVASSUNK ÉS FŐZZÜNK! – Támogatás kérés a Dankó utcai főzőhelyért!

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Budaörsi Olvasókör felkéri Önt, hogy legyen a támogatónk a Dankó utcai főző- és étkezőhely létesítésében.

A COVID-19 is felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanoknak, rászorultaknak, a kórházban ápolt betegeknek és a J. Wesley Főiskola hallgatóinak jelenleg ételt főző konyha már elégtelenül működik.

Iványi Gábor és Tóth Zoltán szándékegységben elhatározták, hogy befejeznek egy korábban félbehagyott építkezést, és Budapest, VIII. ker. Dankó utcai épületegyüttesben egy főzőhelyet és étkezőt létesítenek, amely kielégíti a mennyiségi és minőségi étel-igényeket.

A két szervezet vezetői és önkéntesei 2020. nyarán megkezdték az adományok gyűjtését, és meghatározták az elvégzendő munka szakaszait. Első lépésként a konyhában és az étkezőben a fűtést kell megoldani. Ez a munka elkezdődött és a már adományozott pénzekből 3 millió Ft-tal megkezdődött a kivitelezés.

A konyha és étkező működésének a megkezdéséhez még legalább 17 millió Ft-ra van szükség. Arra kérjük Önt, hogy segítsen a munkánkban azzal, hogy barátai, ismerősei, munkatársai körében – Magyarországon és külföldön – népszerűsíti célunk megvalósítását.

• Készpénz a legegyszerűbb támogatási forma, amelyet egy elkülönített bankszámlán kizárólag ezen cél megvalósítására fordítunk. (Az adománygyűjtő számlaszámot mellékeljük.)
• Örömmel fogadunk minden építő- és burkoló anyagot, valamint az 500 adag étel elkészítéséhez szükséges konyhai berendezéseket, szellőző és légkondicionáló eszközöket működésre alkalmas minőségben.
• Elkészült a facebook oldalunk. Kérjük, hogy ennek megosztásával, népszerűsítésével segítse elő munkánkat. https://www.facebook.com/olvassunkesfozzunk
• Rendezvények, performance-k szervezésével is eredményesen támogathat minket a hajléktalonok és szegények segítésében.
• Szívesen részt veszünk az Ön által szervezett – esetleg más témájú – konferencián, előadáson, hogy népszerűsíthessük projektünket.

Várjuk szíves egyetértését, észrevételeit, javaslatait. (Tóth Zoltán +3630 9 64 66 77)

Az adományokat az alábbi bankszámlán fogadjuk:

Oltalom Karitatív Egyesület
10400140-00032575-00000008

Közlemény: Főzőhely

Külföldről történő utalás esetén:

Oltalom Karitatív Egyesület
IBAN: HU11-10400140-00032575-00000008
SWIFT(BIC): OKHBHUHB • Közlemény: Főzőhely

Készpénzes befizetés az OKE pénztárában hétköznap 9-16h között.

E-mail cím: fozohely@oltalom.hu
Facebook: https://www.facebook.com/olvassunkesfozzunk és onnét átléphet az OLTALOM honlapjára.

A Budaörsi Olvasókör tevékenységét megismerheti a honlapunkon:
https://tothzoltan.blog.hu/ és onnét átléphet az fb oldalra is.

Budapest, 2020. szeptember 1.

Iványi Gábor sk.

Tóth Zoltán sk.