Köszönjük szépen az AmCham Alapítvány támogatását!

Az AmCham (Amerikai Kereskedelmi Kamara) Alapítvány közösségi oldala ( https://www.facebook.com/amerikaikereskedelmi.kamaraalapitvany ) adta közre a hírt:

“Az AmCham Alapítvány 1,5 millió forintos támogatást nyújt három oktatási intézmény alapítványának, segítve tanulóik távoktatásban való részvételét digitális eszközök vásárlásával.
AmCham Alapítvány kuratóriuma döntött arról, hogy az Adjuk Össze oldalon összegyűjtött adományokat – kiegészítve az AmCham tagvállalatok adományaival -, 1,5 millió forinttal támogatja a gyermekek távoktatásban való részvételét.
A kuratórium döntése alapján:

  • 500 ezer forinttal támogatjuk a MOGYORÓDI KÖZOKTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNYT, melyből nagyobb mennyiségű tableteket vásárolnak, melyeket a rászoruló diákok tartósan kölcsönkaphatnak, hogy tudjanak otthonról is bekapcsolódni az oktatásba.
  • 500 ezer forinttal támogatjuk az Oltalom Karitatív Egyesületet, melyből a Családok Átmeneti Otthona részére tartósan kölcsönbe adható Tableteket, valamint a Márokpapiban és Gemzsén működő szakképző iskolába laptopokat és tableteket. Jelenleg az intézményben több mint 300 diák tanul, sokuk számára az online oktatás, a szükséges eszközök hiánya miatt nehézséget okoz. Sajnos még mindig vannak olyan tanulóik, akiknek csak papíron tudják eljuttatni a tananyagot és a feladatokat, részükre szeretnének tableteket és/vagy laptopokat vásárolni, otthoni használatra. Az Egyesület tulajdonában maradnának az eszközök és használatra kerülnének kiadásra a diákoknak.
  • 500 ezer forinttal támogatjuk a A PIARISTA SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNYT, melyből két hátrányos helyzetű tanulónak laptopot vásárolhatnak.
    Ezúton is szeretnénk kifejezni köszönetünket minden támogatónknak, magánszemélyeknek, és cégeknek (AmCham Hungary, AmCham BSS, ExxonMobil, Interag, Kondor Holding, Sándor, Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Sutherland) akik segítettek megvalósítani céljainkat.”