Óriási 1 százalékos felajánlások szervezeteinknek!

A NAV a napokban közzétette az 1 százalékos felajánlásokból befolyt támogatásokat. Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség is elképesztő mennyiségű támogatást kapott, amit ezúton is szeretnénk szívből megköszönni!

Az Oltalom idén 45 300 580 forintot kap az adózók 1 százalékos felajánlásaiból, több mint hatezren döntöttek úgy, hogy az egyesületet támogatják. Összehasonlításképpen tavaly a felajánlók száma 2000 körül volt, a felajánlott összeg pedig 16,6 millió forint.

A MET az elmúlt években nem gyűjthetett egyházi 1 százalékot, de idén tavasszal meglepő hirtelenséggel kaptuk vissza a technikai számunkat, és fogadhattunk ismét támogatásokat. Ez a rövid idő is elég volt arra, hogy rekordot érjünk el: több mint 39 ezer ember ajánlotta nekünk adója egyházi 1 százalékát, az ebből befolyó összeg pedig 315 244 974 forint lesz!!! Összehasonlításképpen ezzel a MET az ötödik az egyházak listáján a támogatásokat tekintve.

A civil 1%-ot az Oltalom szeptember 30-ig, az egyházit a MET 2022. január 31-ig kapja meg.

Akik követik a szervezeteink körül zajló eseményeket, azok pontosan tudják, milyen hatalmas anyagi segítséget jelent számunkra ez az összeg. De ami talán ennél is fontosabb, az az erkölcsi támogatás, amellyel az adományozók megerősítenek bennünket, hogy minden nehézség, minden támadás ellenére kitartsunk és folytassuk a munkánkat. Mert szükség van ránk, szervezeteinkre, és azok, akik igazán számítanak, pontosan látják és értik ezt.

Köszönjük szépen ezt az óriási segítséget Önöknek!