Felhívás –
Tudományos konferencia az önkéntességről 2022 –

2022. november 24. csütörtök, hibrid konferencia

A Gyerekparadicsom Alapítvány és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara az önkéntesség bármely területével foglalkozó tudományos előadások megtartására várja oktatók és kutatók jelentkezését.

Továbbá várjuk hallgatók jelentkezését TDK és/vagy szakdolgozati kutatási eredményeiket bemutató előadásokkal. Az előadásokat online közvetítjük. Budapesti helyszínen lesz lehetőség személyes együttlétre, az előadásokat onnan is közvetítjük.

A konferenciára szekcióelőadással lehet jelentkezni, amelynek időtartama 15 perc. Az előadás befogadásának feltétele egy legfeljebb 1000 leütésnyi hosszúságú absztrakt beküldése a konferencia@gyerekparadicsom.hu címre, legkésőbb 2022. szeptember 30-ig.

A konferenciára meghívandó előadásokat tudományos bizottság választja ki. A befogadásról vagy elutasításról a jelentkezők október 15-ig kapnak visszajelzést.

A szekciók kialakítása az absztraktok elfogadása után történik.

Külön projektként – nem konferenciakötetként – tanulmánykötetet adunk ki 2022 decemberében, nyomtatott és elektronikus formában, melyben a konferencia előadóinak publikálási lehetőséget biztosítunk. A tanulmányok leadásának határideje: 2022. november 15.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 egyik kezdeményezője, a Gyerekparadicsom Alapítvány és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara, 2021. november 25-én rendezte meg az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 Tudományos Konferenciáját. Annak a konferenciának a sikere alapján hirdetjük meg a 2022. évi konferenciát.

Az ÖMÉ2021 során megkezdett tevékenységek folytatását a Miniszterelnökség támogatja.

Információ: konferencia@gyerekparadicsom.hu

Kérjük, továbbítsa felhívásunkat az önkéntesség kérdéseivel tudományos szinten foglalkozó partnereinek!

Kép-illusztrációk: Önkéntes munka a Dankó utcában. (Kép-forrás: Oltalom-Facebook)