„Isten munkatársai vagyunk” (1Kor 3,9) – Vékás Magdolna fotóművész, tanár kiállításának megnyitójára kerül sor a FUGA – Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Megnyitó: 2022. november 3. csütörtök 18:00 óra,
megnyitja: Dr. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke

„Hosszú ideje figyelemmel kísérem az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tevékenységét. A Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjának segítségével 2020. szeptemberétől egy éven keresztül fotózhattam intézményeikben és megörökíthettem azt az áldozatos munkát amit az idősek ellátásában, a hajléktalanok segítésében, a gyerekek nevelésében, oktatásában és a hitéletben végeznek. Teszik mindezt egyre nehezedő körülményeik ellenére, kitartóan, szeretettel és együttérzéssel. Köszönet érte mindegyiküknek…” (Vékás Magdolna)

Vékás Magdolna fotóművész, tanár

Született 1956-ban Budapesten. 1974 óta fényképez, aktív fotóművész és nyugalmazott tanár. Pályája kezdetén a dokumentarista témák vonzották. Hosszú ideje történeti fotóeljárásokkal – cianotípia, sópapír, albumin- dolgozik. Érdeklődése az utóbbi időben a fotogram készítés és a makrofotózás felé fordult. Képei szinte mindig sorozatokba rendeződnek gyakran a szerző által írt szöveg, vers is összefűzi őket. Életében fontos szerepet töltött be az oktatás, hosszú évekig a Magyar Képzőművészeti Egyetemen az archaikus fotóeljárások, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban az alkalmazott fotográfia tanára volt.

Tagságok:

Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója 1977-83
Magyar Fotóművészek Szövetsége 1984-től
Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 1986-tól

Díjak:

Esztergomi Fotóbiennálé fődíj
Divald Károly díj
Balogh Rudolf díj

Számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek képei Magyarországon és külföldön egyaránt.

(Szöveg- és képforrás: fuga.org.hu)