A FUGA kiállítótermében tegnap nyílt meg Vékás Magdolna fotóművész, tanár kiállítása, mely a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület intézményeit mutatja be az érdeklődő közönségnek

A kiállítást dr. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke nyitotta meg.

„Isten munkatársai vagyunk” (1Kor 3,9) – Vékás Magdolna fotóművész, tanár kiállításának megnyitója a FUGA – Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.):

„Hosszú ideje figyelemmel kísérem az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tevékenységét. A Magyar Művészeti Akadémia alkotói ösztöndíjának segítségével 2020. szeptemberétől egy éven keresztül fotózhattam intézményeikben és megörökíthettem azt az áldozatos munkát amit az idősek ellátásában, a hajléktalanok segítésében, a gyerekek nevelésében, oktatásában és a hitéletben végeznek. Teszik mindezt egyre nehezedő körülményeik ellenére, kitartóan, szeretettel és együttérzéssel. Köszönet érte mindegyiküknek…” (Vékás Magdolna)

(Videó-, fotó- és szöveg-források: FUGA-YouTube, Vizi Kata Veronika és Borz Miklós Facebook-oldalai; letöltések ideje: 2022. november 4.)