Jól segíteni az ünnepek idején

Miközben Magyarországon mélyül a gazdasági krízis, a növekszik szegénység, egyre többeket fenyeget a lecsúszás veszélye, addig a kormány szégyenteljes módon törvénybe foglaltatta, hogy hogy magára hagyja a rászorulókat.

A “Mindenki Erzsébetvárosa” első rendezvényén Niedermüller Péter polgármester és vendégei arról beszélgetnek, hogy mit tehetnek azok – önkormányzatok, egyházak, civilek –, akik segíteni akarnak a bajban lévőknek, hiszen a segítségre nagy szükség van az előttünk álló télen, különös tekintettel a közelgő ünnepekre.

Az esemény
📅 időpontja: 2022. december 13., kedd, 17:00;
📍 helyszíne: Magvető Café, 1074 Budapest, Dohány utca 13.

A kerekasztal-beszélgetés meghívottjai:
🔹 Iványi Gábor, lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke
🔹 Krémer Balázs, szociológus, szociálpolitikus
🔹 Mikecz Dániel, társadalomkutató, a Republikon Intézet vezető kutatója
🔹 Szili-Darók Ildikó, szociálpolitikus, családgondozó, Józsefváros alpolgármestere

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék itt, a Facebookon!

==================================

🟡 Erzsébetváros mindenkié: kortól, nemtől, vallástól és politikai hovatartozástól függetlenül. Sok közös témánk van, amelyekről érdemes beszélgetni a kerület mindennapjaival kapcsolatban: szociálpolitika, klímavédelem, lakhatás, oktatás vagy olyan látszólag könnyedebb témák, mint irodalom, zene, színház és sport. A Mindenki Erzsébetvárosa azért alakult meg, hogy kialakuljon egy rendszeres párbeszéd azokról a témákról, amelyek mindnyájunkat érintenek, hogy legyen alkalom találkozni, beszélgetni és gondolkozni a minket körülvevő világról.

A program a Facebookon: https://www.facebook.com/events/470561661853443?ref=newsfeed