Iványi Gábor lesz a vendége László Ágnesnek február 1-jén, 17.00 órakor a MÚOSZ-ban

László Ágnes újságíró vendége IVÁNYI GÁBOR. 2023. február 1-jén, 17.00 órakor.

Iványi Gábor lelkész, a szabad véleménynyilvánítás apostola, a hazai közélet
megkerülhetetlen személyisége. Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi
Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke évtizedek óta harcban áll a hatalom uraival, intézményeivel.

2010 óta a közelmúltig félig-meddig földalatti egyházként működtek, de az elmúlt hónapokban is komoly sérelem érte a működésüket. Újabb negyvenmillió forintot tartottak vissza a MET oktatási intézményei után járó normatívákból, és a tanév kezdete óta már mintegy 170 millió forintot vont el tőlük a magyar állam. Így a megnövekedett rezsiköltségek és élelmiszer árak következtében kritikus helyzetbe kerültek azok a konyhák, ahol naponta hatezer ételt biztosítanak az arra rászoruló óvodásoknak, iskolásoknak felnőtteknek. Hogy, mi áll e mögött, kiderül a beszélgetésből és még sok minden más is.

Tény, hogy Iványi Gábor fiatal kora óta szívta magába a társadalmi felelősség és a szociális gondoskodás fontosságát és lelkészként a mai napig ezért küzd. Soha nem adja fel. Szerencsére ebben a küzdelemben nincs egyedül. Sok száz munkatárs és aktivista segíti ezt a küldetést. Kik a legfőbb támaszai, ezt is megtudjuk majd tőle.

A rendezvény, amelyet rögzítünk, ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/d13RrmqtPYB14gY96

( Forrás és bővebben: ERRŐL MÉG NEM BESZÉLTEM SENKINEK -IV. Magyar Újságírók Országos Szövetsége (muosz.hu)https://muosz.hu/2023/01/18/errol-meg-nem-beszeltem-senkinek-4/ )