Ukrajnai háborús menekült vendégeinkről a Klubrádióban

Korábbi közleményünkben már hírt adtunk arról, hogy ukrajnai háborús menekülteket fogadott néhány napos feltöltődésre az Oltalom Karitatív Egyesület. Az idelátogatott családok – melyek férfi tagjai jelenleg is harcolnak, vagy a háború során elhunytak – korábban a legsúlyosabb összecsapások elől települtek át Ungvárra.  A nők és a gyermekek múlt csütörtöktől szombatig vendégeskedtek Budapesten, ahol egyebek mellett az Állatkertbe, a Csodák Palotájába és a Fővárosi Nagycirkuszba látogattak el. A harmincnyolc fős csoport számára magántámogatók és ukrajnai szervezetek (az Argo Alapítvány, az Ungvár Ereje Jótékonysági Alapítvány, valamint a Vodograj Menedékház) segítségével sikerült megszervezni a színes szórakoztató programokat abban a reményben, hogy legalább néhány napra sikerült feledtetni velük az átélt borzalmakat. A látogatásról most a Klubrádióban Józsa Márta 2023. január 26-i, Útszélen című műsora sugárzott egy összeállítást. Az alábbi linkre kattintva hallgatható vissza az adás:

https://www.klubradio.hu/archivum/utszelen-2023-januar-26-csutortok-1500-30607?fbclid=IwAR3E7NOXh24n8HUQybp4N7u8H9eRQ6Ryxgd9OaR5f-bCqQp5w5QEJ6hIZpE

A képhez tartozó alt jellemző üres; KR-adasok-borito.052-utszelen_focuspoint_340x340.jpeg a fájlnév

„Fővárosi Nagycirkusz, Óriáskerék, Állatkert, Csodák Palotája, buszos városnézés. Olyanoknak, akik majd’ egy éve szirénahangban élnek, menekültszállásokon laknak, azt esznek, amit kapnak, úgy tanulnak, ahogy éppen sikerül. Ukrajnai menekültek három napos élménytúrája. ÉS A Strázsa Tanyán fogyatékkal élők laknak, tanulnak gondoznak. Új sorstársaik érkeztek, akiknek ezer bajuk mellett a háború elől is menekülniük kellett. Szereplők: Kucsmás Krisztina önkéntes tolmács Ungvárról; Szása, kelet-ukrajnai menekült és édesanyja; Vajay Zsófia, az Oltalom Karitatív Egyesület programkoordinátora; Némethné Horváth Beáta, a Strázsa Tanya Közhasznú SzociálisSzövetkezet igazgató-elnöke.”

(Nyitókép-forrás + még több felvétel: https://www.facebook.com/oltalom.karitativegyesulet/)