Az E.ON rászorulókon segít

Az E.ON Hungária Zrt. által meghirdetett pályázati felhíváson „Hajléktalanellátás biztosítása – tisztító és fertőtlenítőszerek” címmel nyert támogatást a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány. A nettó 800.000 Ft összegű támogatást 2022.10. 01. – 2023. 03. 01. közötti időszakban az alábbi célra fordíthatta az alapítvány.

Az 1995 óta működő szervezet célcsoportját képező hajléktalan, vagy szociálisan halmozottan hátrányos helyzetű személyek magasabb szintű ellátását tűzte ki célul a projekt keretén belül.  Társszervezetükkel – MET „Fűtött Utca”– több száz hajléktalan ellátásáról gondoskodnak, éves szinten megközelítőleg 1200 embert érnek el közvetlen vagy közvetett segítségnyújtás céljából, elsősorban hajléktalanellátás, családsegítés és otthonukat elvesztettek támogatása érdekében. Befogadják azokat az embereket is, akiket sehol máshol nem fogadnak. A szálló és az utcai szolgálat működtetéséhez alapvető anyagokra, eszközökre folyamatosan szükség van, mint például fertőtlenítőszerek, tisztítószerek és eszközök, tisztálkodási csomagok. A felsorolt anyagokat, eszközöket nemcsak a szállónkon használják, hanem a szegénységben élők számára el is juttatják, hogy a körülményekhez képest normálisabb életszínvonalat tudjanak kialakítani maguknak.

Nemcsak a fővárosba, hanem vidéki helyszínekre is eljutott ez a segítség, olyan telepekre, ahol több száz ember él teljes komfortot nélkülöző faházakban, bódékban. A víz és fűtés nélküli épületekben szinte lehetetlenség normális körülményeket kialakítani, ezért minden segítség számít. A projekt keretében átadott tisztálkodási csomagok, tartós élelmiszerek, tisztító- és fertőtlenítőszerek beszerzése valósult meg nagy számban, amelyek szétosztásra kerültek, valamint a szálló lakóinak életét is segítették. A beszerzett élelmiszerekből készült meleg ételek osztására is sor került. A megvalósítási időszak 4 hónapjában legalább 500 emberhez jutott el a támogatás.

Az energiaválság, illetve az infláció növekedése miatt az alapítványhoz segítségért fordulók száma is megemelkedett. Ezért az E.ON által biztosított támogatás rendkívül fontos volt a rászorulók életkörülményeinek javításához.

Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!