Kedves Támogatóink!

Júniusi tájékoztatónk óta sajnos újabb kedvezőtlen fordulatokról kell beszámolnom.

Megismételt mentességi kérelmünket elutasítva, a Belügyminisztérium júliusban is levonta a köztartozásainkat az oktatási és szociális intézményeinket megillető normatívákból. Több mint 125 millió forintot tartott vissza.

A NAV-nál ugyan sikerült elérni, hogy felfüggesszék a végrehajtási eljárást, de továbbra sem utalják vissza az ennek ellenére levont 23 millió forintot.

Egyre erősebben szorongatnak bennünket az állami tulajdonú közműszolgáltatók is: a szolgáltatás kikapcsolásával, kötbérrel és egyéb szankciókkal fenyegetnek.

Sok munkatársunk alig él jobb körülmények között, mint a legszegényebb ellátottjaink. A fizetések csúszása gyakran megborítja a családi költségvetést, lakbérelmaradást, kilakoltatási veszélyt okoz. Ilyen körülmények között kell nap mint nap helytállniuk.

Sajnos a mai fizetésnapon ismét csak munkatársaink bérének részleges kifizetésére elegendő a most rendelkezésünkre álló összeg, mindenkinek egységesen 75 000 Ft átutalásáról intézkedtünk.

Bízunk benne, hogy amiként júniusban, részletekben ugyan, de most is a teljes összeget ki tudjuk fizetni mindenki számára.

Ezután is mindent megteszünk dolgozóink, ellátottjaink és intézményeink érdekében.

Nehézségeinkre végleges megoldást kizárólag a jogellenesen megvont egyházi státuszunk helyreállítása jelenthet, ebben azonban az elmúlt hónapban sem történt semmilyen érdemi előrelépés.

Kérjük, ha lehetőségeik engedik, továbbra is támogassanak bennünket.

Budapest, 2023. július 10.

Iványi Gábor,
a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke

(Kép-forrás: 444.hu)