E.ON támogatás az elesettek megsegítésére

Az E.ON Hungária Zrt. által meghirdetett pályázati felhíváson „Hajléktalanellátás biztosítása – hajléktalanok tisztasági körülményeinek javítása” címmel nyert támogatást a Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány. A 800.000 Ft összegű támogatást 2024 június-szeptember közötti időszakban az alábbi célra fordíthatta az alapítvány; 2 db nagyteljesítményű mosógép beszerzésére.

A szervezet alapvető célkitűzései között szerepel az elszegényedés felé sodródó emberek normális életbe való visszaterelése, a hajléktalanellátó intézményrendszerbe már bekerültek támogatása, a hajléktalanok – gyakran nagyon rossz – egészségi állapotának javítását célzó programok bővítése, kiterjesztése további helyszínekre, krízishelyzetbe kerülők segítése és családtámogatás. Állandó alaptevékenységeik, szolgáltatásaik által éves szinten megközelítőleg 1200 embert érnek el közvetlen vagy közvetett segítségnyújtás céljából, elsősorban hajléktalan-ellátás, családsegítés és otthonukat elvesztettek támogatása érdekében.

A pályázati programot aktuálisan az indokolta, hogy a társszervezetük (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) fenntartásában működő hajléktalanellátó intézményben az egyre több rászoruló miatt egyre kevesebb forrás jut az infrastruktúra fenntartására, fejlesztésére. A szervezet által használt eszközök elhasználódtak, ezért volt szükség 2 db nagyteljesítményű mosógépre a 1086 Budapest, Dankó utcában működő átmeneti szálló és fertőtlenítő számára. A maradék támogatásból mosószereket, tisztítószereket tudott az alapítvány vásárolni, amire szintén nagy szükség van mindig.

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány projektjének keretében a célcsoportot képező hajléktalan, vagy szociálisan halmozottan hátrányos helyzetű személyek számára magasabb szintű ellátást tud biztosítani a projekt segítségével. Az elnyert támogatás rendkívül fontos volt a rászorulók életkörülményeinek javításához.

Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!

( https://oltalom.hu/projektjeink/ )